Skip links

Ξενάγηση σε πλοίο από τον Α΄ Μηχανικό κύριο Κωνσταντίνο Καβακλιώτη

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας τα «Μέσα Μεταφοράς», τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο που δημιούργησε ο κύριος Κωνσταντίνος Καβακλιώτης, Α’ Μηχανικός πλοίου.

Ο κύριος Κ. Καβακλιώτης ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές ότι βρίσκεται σ’ ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του από την Αγγλία με προορισμό τη Γερμανία. Στη συνέχεια, με πολύ ενθουσιασμό μας ξενάγησε στους χώρους του πλοίου δείχνοντάς μας τον χώρο προσγείωσης ελικοπτέρου, τους γερανούς που φορτώνουν το πλοίο, τις μηχανές με τον πολύ δυνατό θόρυβο που καθιστούν τη χρήση ωτοασπίδων απαραίτητη.

Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας ξεναγήθηκαν στον χώρο που φυλάσσονται τα αμέτρητα εργαλεία που υπάρχουν σε ένα πλοίο και γνώρισαν και το υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου. Επιπλέον τους δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσουν τους πυροσβέστες  με τις στολές τους σε άσκηση. Το ενδιαφέρον των μαθητών τράβηξε το κράνος που φορούσαν με τον φακό, το οποίο αντιπαρέβαλαν με εκείνο του σπηλαιολόγου και του αρχαιολόγου ερευνητή. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την καμπίνα και τον χώρο της κουζίνας. 

Τέλος, ο κύριος Κ. Καβακλιώτης φρόντισε να μας μεταφέρει σε ένα ξεχωριστό βίωμά του. Μας παρουσίασε  τη διαδρομή του πλοίου στη γέφυρα του Παναμά, το οποίο ενθουσίασε τους μαθητές καθώς και μια εικόνα κατά την  οποία το καράβι περνούσε μέσα από το ουράνιο τόξο. 

Ήταν  μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλα τα παιδιά!


Return to top of page