Skip links

Με συντροφιά το βιβλίο… Δράση της Β΄ Δημοτικού για τη φιλαναγνωσία

Με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και την καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στο βιβλίο, οι μαθητές της Β’ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης  πραγματοποίησαν μια σειρά από δραστηριότητες.

Αρχικά, οι μικροί μας μαθητές επισκέφθηκαν, με τις δασκάλες τους, τη βιβλιοθήκη του Σχολείου. Εκεί, ενημερώθηκαν από τον βιβλιοθηκονόμο για τη διάταξη και οργάνωση των βιβλίων στα ράφια, τη διαδικασία δανεισμού ενός βιβλίου, καθώς και την ανάγκη να παραμένει ο χώρος πάντα  ήσυχος, τακτοποιημένος και καθαρός.

Στη συνέχεια, οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν ένα βιβλίο που να ταιριάζει στην ηλικία τους, για να τους συντροφεύει τις ήμερες των εορτών! Πιο συγκεκριμένα, το κάθε παιδί είχε την ευκαιρία, ξεφυλλίζοντας διάφορα βιβλία στη σχολική βιβλιοθήκη, στο σπίτι του ή στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του, να επιλέξει εκείνο που του προκάλεσε περισσότερο ενδιαφέρον.

Προκειμένου να οξυνθεί η φαντασία και η δημιουργικότητά τους, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε πρωτότυπες ερωτήσεις σχετικές με το βιβλίο τους πάνω στις έδρες ενός κύβου. Έτσι, πρόσθεσαν ήρωες στην ιστορία, τροποποίησαν την πλοκή της, έδωσαν το δικό τους τέλος αλλά και δραματοποίησαν μία σκηνή της!

Με την επιστροφή στα θρανία από τις ημέρες των εορτών, οι μαθητές, κρατώντας τον κύβο τους, παρουσίασαν μπροστά στους συμμαθητές τους το βιβλίο που διάβασαν. Μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους κατά την ανάγνωση, αντάλλαξαν εντυπώσεις και προτάσεις για να βοηθήσουν τους συμμαθητές τους στην επιλογή του επόμενου βιβλίου προς ανάγνωση!


Return to top of page