Skip links

Με επιτυχία η διοργάνωση του International Competition for Young Debaters 2023 στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το International Competition for Young Debaters (Greek Round), το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 και φιλοξενήθηκε στο Σχολείο μας. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 107 μαθητές και μαθήτριες έως 15 ετών και 32 κριτές και προπονητές από 13 ιδιωτικά αγγλόφωνα και ελληνόφωνα σχολεία.

Την Εκπαιδευτική Αναγέννηση εκπροσώπησαν επάξια οι μαθήτριες από τη β΄ Γυμνασίου Μαρία Ζαφειροπούλου και Εβίτα Πολιτάκου. Και οι δυο μαθήτριες εξίσου συμμετείχαν πρώτη φορά σε Τουρνουά Debate και τα σχόλια που έλαβαν ήταν ιδιαίτερα θετικά τόσο για την ομαδική όσο και για την ατομική τους απόδοση.

Οι αγώνες του ICYD, οι οποίοι ακολουθούν το τυπικό του Βρετανικού Κοινοβουλίου (British Parliamentary Style), αποτελούν πρωτοβουλία των κορυφαίων Αγγλικών πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Cambridge και διοργανώνονται σε προκριματική φάση σε πολλές χώρες.

Οι 58 διμελείς ομάδες διαγωνίστηκαν σε τρεις προκριματικούς γύρους στα ακόλουθα θέματα :

Round 1 THW abolish mandatory military conscription in Greece

Round 2 THW introduce a 50% quota for women in parliament

Round 3 THW Remove All Sin Taxes

Οι 8 ομάδες προκρίθηκαν στους ημιτελικούς στο ακόλουθο θέμα :

Semi-Finals: THO the narrative that people should pursue doing something they love as a career

Τις μαθήτριες του Σχολείου μας προετοίμασαν οι προπονητές Debate του Ομίλου Forensics η κυρία Μαριλένα Χατζηκώστα και ο κύριος Μωυσής Ταραμπουλούς.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν:

ACS Athens (American Community School of Athens), Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Εκπαιδευτήρια Γείτονας, Hellenic American Educational Foundation (HAEF), Ιόνιος Σχολή, Σχολή Μωραϊτη, Pierce College, St Catherine’s British School, St Lawrence College, Byron College, Campion School, Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Αρσάκεια – Τοσίτσεια.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση ανέλαβε για δεύτερη φορά τη διοργάνωση του ICYD με τον άψογο συντονισμό της Διευθύντριας του Γυμνασίου κυρίας Όλγας Κηπιώτη και την υποστήριξη της Υπεύθυνης του Ομίλου Forensics και Επίτιμου Μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Forensics κυρίας Δάφνης Ρεμούνδου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση καθώς και στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και τους εθελοντές του Σχολείου μας που μέσω της πολύτιμης βοήθειας, συντέλεσαν στην υλοποίηση μιας άψογης διοργάνωσης και φιλοξενίας, που συγκέντρωσε θετικά σχόλια.


Return to top of page