Skip links

Με δυο Μαθητικές Ομάδες η συμμετοχή του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στον Μαθητικό Διαγωνισμό Junior Achievement Greece

Με δυο Μαθητικές Ομάδες θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες από το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στον Μαθητικό Διαγωνισμό Junior Achievement Greece.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν, συζήτησαν, προβληματίστηκαν, εμπνεύστηκαν από τα γεγονότα της επικαιρότητας και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες χαρακτηρίζονται από καινοτομία και ενσυναίσθηση, δημιουργώντας παράλληλα ένα θετικό αποτύπωμα σε κοινωνικό επίπεδο.

‘’Therapy Time’’

Η εφαρμογή ‘’Therapy Time’’ θα κατηγοριοποιεί τα άτομα σύμφωνα με ψυχικά προβλήματα, εθισμούς και εξαρτήσεις που αντιμετωπίζουν, όπως αλκοολισμός, τυχερά παιχνίδια, κατάθλιψη κα.

Στόχος της εφαρμογής είναι τα άτομα να μπορούν να λάβουν υποστήριξη και συμβουλές ανώνυμα, χωρίς γεωγραφικά ή άλλου είδους εμπόδια.

Τα άτομα που έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο, προσφέροντας συμβουλές και θα επικοινωνούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και τη θετική έκβαση της δικής τους κατάστασης σε πάσχοντα άτομα.

Τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας ‘’Therapy Time’’ είναι οι: Αριάννα Γούνναρη, Ειρήνη Χριστοφιλέα, Ανδρέας Μέγγος, Δημήτρης Ζαφειράκης, Γιάννης Νταής, Θάνος Κάτσικας, Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Γιάννης Κοσσυβάκης, Στράτος Καραβάς.

‘’Community Builders’’

Η εφαρμογή ‘’Community Builders’’ έχει ως στόχο να διευκολύνει τη πρόσβαση των πολιτών σε κοινωνικά, ανθρωπιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Την εφαρμογή θα έχουν την δυνατότητα να  επισκέπτονται πολίτες ανεξαρτήτως του δήμου που κατοικούν. Στην είσοδό της θα αναφέρει όλους τους δήμους δίνοντας την επιλογή στον επισκέπτη να διαλέξει τον δήμο που τον ενδιαφέρει και έπειτα θα παρουσιάζονται λίστες με πράξεις και εργασίες που μπορεί να υλοποιήσει ο πολίτης. Για παράδειγμα, τον καθαρισμό τοπικών πάρκων, την οργάνωση συσσιτίων αλλά και την προστασία αδέσποτων ζώων κα. Αυτές θα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

 1) τις εθελοντικές

2) τις κερδοσκοπικές.

Οι λίστες θα ανανεώνονται εβδομαδιαία/μηνιαία, ανάλογα με τις διάφορες ανάγκες του κάθε δήμου. Αφού γίνει η επιλογή της ενδιαφερόμενης εργασίας θα απαιτείται η συμπλήρωση μιας φόρμας προσωπικών στοιχείων. Για τις κερδοσκοπικές δραστηριότητες θα υπάρχει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης με πόντους. Με την ολοκλήρωση μίας εργασίας οι πόντοι θα συλλέγονται στον προσωπικό λογαριασμό του κάθε πολίτη.

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή θα λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ επιχειρήσεων/εταιριών. Πιο συγκεκριμένα, όποτε οι επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να οργανώσουν φιλανθρωπικές δράσεις, βρίσκονται σε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού θα μπορούν να εγγράφονται στην εφαρμογή και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους. Στις μέρες μας, έχει παρατηρηθεί πως τα ακραία φυσικά φαινόμενα αλλά και η αμέλεια σε προσωπικό και κρατικό επίπεδο ωθούν τις εταιρείες να αναζητήσουν μέτρα, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Επομένως, το ‘’Community Builders’’ μπορεί να συμβάλλει σε δράσεις για τη καταπολέμηση του παραπάνω φαινομένου, όπως μέσω της αναδάσωσης.

Συμπεραίνοντας, η δημιουργία αυτής της εφαρμογής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Ζώντας σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή έχει άμεσες επιδράσεις στην καθημερινότητα και η πλειοψηφία των ανθρώπων αγνοεί πλήρως τα κοινωνικά ζητήματα, είναι απαραίτητη μια τέτοια κίνηση.

 Τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας‘’Community Builders’’ είναι οι: Φελίτσια Κλάδη, Μαρίτα Σταυράκη, Μαρία Αρτοπούλου, Κρίστι Ευσταθίου, Τζωρτζίνα Αναγνωστοπούλου, Α. Σ., Νίκος Κοτσόκολος, Κωνσταντίνος Μαλτζής, Ιωσήφ Μερμινγκίδης, Ηλίας Λιόλιος, Νίκη Μαρκοπούλου, Σωτήρης Γδύσης, Σωτηρία Τσάτσου, Βασιλική Τσοκμετσόγλου.


Return to top of page