Skip links

«Μελετώντας το οικοσύστημα»

Το προαύλιο μετατράπηκε σε αίθουσα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού και τους υποδέχτηκε για το μάθημα της Γεωγραφίας! Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, ανέλαβαν τον ρόλο του παρατηρητή και κατέγραψαν όσα στοιχεία αναγνώρισαν στο ευρύτερο οικοσύστημα γύρω από το Σχολείο μας. Ολοκλήρωσαν την εργασία τους ζωγραφίζοντας όσα τα εντυπωσίασαν περισσότερο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί επεξεργασία της έννοιας «οικοσύστημα» διαθεματικά τόσο στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας όσο και του μαθήματος της Γλώσσας μέσα από σχετικά κείμενα, βίντεο, παρουσιάσεις και λεξιλογικές ασκήσεις. Καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες αναγνώριζαν τα διαφορετικά είδη οικοσυστημάτων και τα στοιχεία που τα αποτελούν, οδηγήθηκαν στο ενδιαφέρον συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος ανήκει στο περιβάλλον και όχι το περιβάλλον στον άνθρωπο. Επομένως διατύπωσαν την ανάγκη για σεβασμό προς το περιβάλλον και προστασία κάθε οικοσυστήματος.

Η συγκεκριμένη δράση έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους και τη συνεργασία αλλά παράλληλα και  να συνδέσουν όσα γνωρίζουν μέσα από τα μαθήματα με την καθημερινή τους ζωή, ώστε να αποκτήσουν νόημα για αυτά.


Return to top of page