Skip links

Μαθητής μας στο Global Summer School του Imperial College London

Ο μαθητής της Β΄ Λυκείου του Προγράμματος GCE της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Κωνσταντίνος Κούρτας συμμετείχε στο Global Summer School του Imperial College London και συγκεκριμένα στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα «Physical Science» που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 13 Ιουλίου 2019.

Η αίτηση για τη συμμετοχή του μαθητή του Σχολείου μας υποβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο και λόγω της μεγάλης διεθνούς ζήτησης απαιτούσε υψηλά προσόντα εισαγωγής (Απολυτήριο Γυμνασίου πάνω από 18.5, υψηλές βαθμολογίες στα Μαθηματικά και στη Φυσική, επάρκεια στην Αγγλική Γλώσσα) καθώς και επιπλέον δικαιολογητικά για την υποστήριξη της υποψηφιότητας (βαθμοί Προγράμματος IGCE, Personal Statement, έκθεση από τους γονείς του μαθητή).

Μετά από πολύμηνη αλληλογραφία με το  Imperial College London, ο μαθητής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έγινε δεκτός στο Global Summer School.

Το πρόγραμμα που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος περιλάμβανε σειρά μαθημάτων, παρουσιάσεων και workshops που συνδύαζαν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις στα Μαθηματικά, στη Φυσική και στον Προγραμματισμό.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι μαθητές συμμετείχαν επίσης σε κοινωνικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες ενώ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η Τελετή Αποφοίτησης.

Συγχαρητήρια στον μαθητή μας για τη σπουδαία επιτυχία του και για τη σημαντικότατη ακαδημαϊκή εμπειρία του σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.


Return to top of page