Skip links

Μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στο Language Summer School του Πανεπιστήμιου Brookes στην Οξφόρδη

Το Language Summer School του Πανεπιστημίου Brooks στην Οξφόρδη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 25 μαθητές και μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, ηλικίας από 10 έως 17 ετών.

Τα καθημερινά τετράωρα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από τις 2 Ιουλίου έως τις 10 Ιουλίου 2019 και είχαν ιδιαίτερα επικοινωνιακό και διαδραστικό χαρακτήρα. Οι μαθητές συμμετείχαν σε ομοιογενείς τάξεις στις οποίες κατατάχθηκαν με βάση το επίπεδό τους στην Αγγλική γλώσσα, έπειτα από εξετάσεις (placement test) που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μέρα των μαθημάτων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του Σχολείου μας πάρα το μεγάλο εύρος των ηλικιών τους εντάχθηκαν σε προχωρημένα τμήματα και διακρίθηκαν για το υψηλό επίπεδό τους και τις γνώσεις τους.

Η παρακολούθηση του Θερινού Σχολείου ήταν μια ιδιαίτερα σπουδαία εμπειρία για το σύνολο των μαθητών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφθηκαν σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής, όπως:

  • Το Blenheim Palace που βρίσκεται στην περιοχή του Woodstock στο Oxfordshire, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1987 και θεωρείται ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά αρχοντικά, αρχιτεκτονικής μπαρόκ, αποτελώντας την έδρα των Δουκών του Marlborough, όπως επίσης και το ανάκτορο στο οποίο γεννήθηκε το 1874 ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ουίνστον Τσώρτσιλ.
  • Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν τον καθεδρικό ναό Christ Church College που βρίσκεται στην Οξφόρδη και εντυπωσιάστηκαν από την τραπεζαρία του – ιδιαίτερα οι λάτρεις των ταινιών «Harry Potter».
  • Στο κέντρο της πόλης της Οξφόρδης απήλαυσαν βόλτες, περιπλανήθηκαν στην Cornmarket Street και στην Covered Market και πραγματοποίησαν μια αξέχαστη βαρκάδα στον ποταμό Τάμεση, με σημείο αφετηρίας τη γέφυρα Magdalene. Η μετακίνησή τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τους έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια ρεαλιστική εικόνα της καθημερινής ζωής της πόλης και των κατοίκων της.
  • Η διπλή επίσκεψη στο Λονδίνο αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, να διασκεδάσουν με τη μουσικοχορευτική παράσταση Wicked, να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης, να δουν το Big Ben, να θαυμάσουν το παλάτι του Buckingham καθώς και την πόλη μέσα από τον Τάμεση, κατά τη διάρκεια μιας τουριστικής κρουαζιέρας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Madame Tissue, στο Covent Garden και στο James Park ενώ το γεγονός ότι οι μετακινήσεις πραγματοποιήθηκαν με το ιστορικό μετρό του Λονδίνου, αποτέλεσε ένα σημαντικό παράγοντα ώστε να κατανοήσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.
  • Το επιβλητικό κάστρο του Warwick στην απαράμιλλης ομορφιάς τοποθεσία του, στις όχθες του ποταμού Avon πρόσφερε στιγμές χαλάρωσης καθώς η ιστορία απεικονίζεται με ένα σύγχρονο και συναρπαστικό τρόπο μέσα από προβολές και αναπαραστάσεις με κέρινα ομοιώματα.
  • Το ηλιόλουστο Stafford-upon-Avon υπήρξε ο τελευταίος σταθμός των εξορμήσεων που πραγματοποίησαν οι μαθητές μας, στη γραφική γενέτειρα του William Shakespeare, όπου περιπλανήθηκαν στη θορυβώδη food market και συνάντησαν τους εντυπωσιακούς κύκνους στο ποτάμι.

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης επέστρεψαν στην Ελλάδα πιο πλούσιοι σε ακαδημαϊκές, πολιτιστικές και πολιτισμικές εμπειρίες και έχοντας αποκομίσει αξέχαστες αναμνήσεις!

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Αγγλικών του Σχολείου μας κυρία Ανδρομάχη Φουντουκά και κυρία Μίνα Παύλου.


Return to top of page