Skip links

Μαθητές της Α’ Λυκείου στο «Επίκεντρο»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου (Τμήμα Α’ 2) του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πρόσφατα μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στο «Επίκεντρο» της Actionaid.

Το «Επίκεντρο» αποτελεί «ένα κέντρο στήριξης για συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προγραμμάτων που προσφέρονται δωρεάν, ενήλικες, παιδιά και οι οικογένειές τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες αλλά και τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο».

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι υπεύθυνοι του κέντρου ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τις δράσεις που αναπτύσσουν σχετικά με την καταπολέμηση του ρατσισμού καθώς και για την υποστήριξη προσφύγων που έχουν μεταναστεύσει στη χώρα μας λόγω των δυσμενών συνθηκών στην πατρίδα τους.

Τόσο το βιωματικό παιχνίδι γνωριμίας όσο και η δημιουργία του χάρτη συναισθημάτων αποτέλεσαν ιδιαίτερα ευχάριστες εμπειρίες για τους μαθητές στο σύνολό τους, οι οποίοι χωρίστηκαν σε θεατρικές ομάδες και δραματοποίησαν ιστορίες με μηνύματα ιδιαίτερα σημαντικά αναφορικά με την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Return to top of page