Skip links

Μαθητές της α΄ Γυμνασίου στηρίζουν τα Παιδικά χωριά SOS

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επίσκεψη πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές του Τμήματος α2 της α’ Γυμνασίου του Σχολείου μας, στα Παιδικά Χωριά SOS στην περιοχή της Βάρης.

Το αίτημα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς μέσω της επιθυμίας των μαθητών του τμήματος να εμπλακούν σε φιλανθρωπική δράση που σχετίζεται με παιδιά. Έπειτα από πολλές συζητήσεις στην τάξη, αποφασίστηκε να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί η προσπάθεια και το έργο που πραγματοποιείται από τα Παιδικά Χωριά SOS.

Μέσω της αρχικής επικοινωνίας με το πλαίσιο συγκεντρώθηκαν κάποιες ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του και καταγράφηκαν οι ανάγκες σε προϊόντα με στόχο να παραδοθούν την ημέρα της επίσκεψης.

 Η ενεργοποίηση των μαθητών του τμήματος ήταν καθολική, δυναμική και συγκινητική καθώς όλοι οι μαθητές συγκέντρωσαν πληθώρα αγαθών (τρόφιμα μακράς διαρκείας, παιχνίδια και βιβλία).

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν διττός. Αφενός να προσφέρουν οι μαθητές μας στα παιδιά που διαμένουν στο Παιδικό Χωριό της Βάρης μια συμβολική και έμπρακτη υποστήριξη και αφετέρου να συνειδητοποιήσουν βιωματικά τη σημασία της προσφοράς και της φιλανθρωπίας στη ζωή.

Οι μαθητές μας προβληματίστηκαν στο σύνολό τους σχετικά με τις συνθήκες ζωής των παιδιών στη σημερινή εποχή, συζήτησαν για προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε επίπεδο ενδοοικογενειακών σχέσεων και ευαισθητοποιήθηκαν ιδιαίτερα.

Η επιθυμία τους μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ήταν φανερή : να επαναλάβουν την ίδια δράση, προσφέροντας ακόμα περισσότερα σε παιδιά που μας χρειάζονται δίπλα τους.


Return to top of page