Skip links

Μαθητές μας συναντούν και βραβεύουν την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Μια «μαγική» συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 μεταξύ της κυρίας Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ, της πρώτης γυναίκας Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και διακεκριμένης Βυζαντινολόγου σε παγκόσμιο επίπεδο και μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στην περιοχή της Πλάκας και σε απόσταση αναπνοής από τον Παρθενώνα η κυρία Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ συνομίλησε με τους μαθητές του Σχολείου μας εφαρμόζοντας τη σωκρατική μέθοδο των ερωτήσεων. Παρουσίασε ολόκληρη την ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε τριάντα λεπτά, αποδεικνύοντας τη βαθιά ιστορική της γνώση.

Η 92χρονη εμβληματική Ελληνίδα που έχει καταφέρει τα μέγιστα στη ζωή της μάγεψε τους μαθητές με τον χειμαρρώδη, γοητευτικό και σοφό λόγο της, χαρίζοντάς τους μια μοναδική εμπειρία, και τους παρέδωσε μηνύματα ζωής, τονίζοντας ότι πρέπει «να έχουν τα πόδια στη γη και τα μάτια στον ουρανό».

Από την πλευρά τους οι μαθητές του Σχολείου μας νιώθοντας την ανάγκη να τιμήσουν το πρόσωπό της, που αποτελεί πρότυπο σε ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο πνεύματος στο χώρο των γραμμάτων, της απένειμαν το «Βραβείο Ιδρυτών» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκφράζοντας τον θαυμασμό τους και την παρακίνηση με την οποία τους εμπνέει η ιστορία της ζωής της, ώστε να επιχειρούν πάντα να προσεγγίζουν τις υψηλότερες κορυφές.


Return to top of page