Skip links

«Μαθαίνοντας τους Δεινοσαύρους!» : Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού γνωρίζουν την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού ταξίδεψαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν, στην εποχή του Μεσοζωικού Αιώνα,  στην εποχή των δεινοσαύρων!

Με τη χρήση ενός βιβλίου επαυξημένης πραγματικότητας από το National History Museum του Λονδίνου, οι μαθητές μας είδαν μπροστά τους σε τρισδιάστατη απεικόνιση τα γοητευτικά όσο και τρομακτικά αυτά πλάσματα. Τυραννόσαυροι Rex, Βροντόσαυροι, Αλόσαυροι και άλλα είδη δεινοσαύρων…ζωντάνεψαν, βρυχήθηκαν και …έγιναν αντικείμενο παρατήρησης!

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, επέλεξαν τον δεινόσαυρο που επιθυμούσαν και ξεκίνησαν να τον παρατηρούν, ώστε να τον περιγράψουν. Τα αλλόκοτα πλάσματα ζωντάνεψαν μπροστά τους και οι μαθητές μας μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής είχαν την ευκαιρία να τους κατευθύνουν στον χώρο, να τους ακούσουν να βρυχώνται, και να τους παρατηρήσουν από κάθε δυνατή οπτική γωνία. Στη συνέχεια ολοκλήρωσαν την παρουσίασή τους αντλώντας πρόσθετες πληροφορίες από το διαδίκτυο και από άλλα βιβλία, έχοντας βιώσει μια ολοληρωμένη, διαδραστική εμπειρία μάθησης!   


Return to top of page