Skip links

Μαθήτρια του Σχολείου μας Μέλος του Junior Development Team της Εθνικής Ομάδας Debate Ελλάδας

Η μαθήτρια από την Α’ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Μαριέτα Λέκου θα συμμετάσχει ως Μέλος του Junior Development Team της Εθνικής Ομάδας Debate Ελλάδας. Η συγκεκριμένη διάκριση είναι εξαιρετικά σημαντική αφού για πρώτη φορά από το 2009 που δημιουργήθηκε η Εθνική Ομάδα, πρόκειται να σχηματιστεί Junior Τμήμα στο οποίο τα μέλη του θα προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.

Η επιτυχία αυτή της μαθήτριας του Σχολείου μας αποτέλεσε το επιστέγασμα της συμμετοχής της στο δοκιμαστικό Τουρνουά για τη διαλογή των μελών της Εθνικής Ομάδας Debate Ελλάδας, η οποία σε ετήσια βάση συμμετέχει με πλήθος διακρίσεων στο Worlds Schools Debate Championship με Αντιπρόεδρο την προπονήτρια Ελλάδας κυρία Καλλίνα Μπασλή. Τη φετινή χρονιά το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από συνολικά 70 χώρες.

Το δοκιμαστικό Τουρνουά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 με τη συμμετοχή 32 παιδιών και 13 κριτών/προπονητών, ενώ προϋπόθεση για να καταθέσει αίτηση συμμετοχής κάποιος μαθητής στα δοκιμαστικά είναι να έχει λάβει διάκριση σε Τουρνουά Debate.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαριέτα ήταν από τις πιο μικρές ηλικιακά συμμετέχουσες και χωρίς πλούσια εμπειρία, ωστόσο έλαβε μέρος στη δοκιμαστική φάση, ως αποτέλεσμα της σταθερά ανοδικής πορείας της και των διακρίσεών της σε Τουρνουά Debate. Mε την παρουσία της ενθουσίασε του κριτές τόσο για την απόδοσή της και την εξέλιξή της όσο και για τις προοπτικές της στο άμεσο μέλλον να αποτελέσει μέλος της Εθνικής Ομάδας Debate Ελλάδας, έχοντας τη σωστή καθοδήγηση και προπόνηση.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας για τη σπουδαία επιτυχία της καθώς και στην κα Δάφνη Ρεμούνδου Forensics Head Coach του Σχολείου μας και την κα Μαριλένα Χατζηκώστα Προπονήτρια που συντέλεσαν στην άρτια προετοιμασία της.


Return to top of page