Skip links

Μαθήτρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στην Development Team της Εθνικής Ομάδας Debate

Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Αριάδνη-Μαρία Κουβάτσου επιλέχθηκε ως μέλος της δωδεκαμελούς Development Team, από την οποία θα προκύψει η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο World Schools Debating Championship 2018, στη Σλοβενία και την Κροατία.

Την υπόλοιπη ομάδα απαρτίζουν μαθητές από το HAEF, American College of Greece – Pierce College, Anatolia College, St. Lawrence British School, St. Catherine’s British School και τη Σχολή Μωραΐτη.

Στη φάση αυτή της επιλογής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μωραΐτη συμμετείχαν 29 μαθητές. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς περιελάμβανε δύο αγώνες debate (impromptu topics), συνέντευξη και τεστ γνώσεων τόσο πάνω σε διαχρονικά και επίκαιρα θέματα πολιτικής και διεθνών σχέσεων όσο και πάνω στη θεωρία της τεχνικής του debating.

Στη διαδικασία επιλογής έλαβε επίσης μέρος ο μαθητής της Γ’ Λυκείου, Κωνσταντίνος Τσαγκάρης, ο οποίος και συγκέντρωσε υψηλές βαθμολογίες.

Return to top of page