Skip links

Θερινό Σχολείο για Καθηγητές Φυσικών Επιστημών στην Ολλανδία

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) διοργάνωσε από τις 10 ως τις 13 Ιουλίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ESTEC) στο Νοορντβάικ της Ολλανδίας ένα Θερινό Σχολείο για Καθηγητές Φυσικών Επιστημών. Το Θερινό Σχολείο είχε οργανωθεί γύρω από τρεις θεματικούς άξονες:
Διαστημική Εξερεύνηση, Παρατήρηση της Γης και Τεχνολογία.

Οι συμμετέχοντες (50 καθηγητές και δάσκαλοι από όλη την Ευρώπη) πραγματοποίησαν πλήθος πειραμάτων, εμπνευσμένων από πραγματικές διαστημικές αποστολές και προγράμματα της ESA και παρακολούθησαν ομιλίες από κορυφαίους παγκοσμίως ειδικούς του διαστήματος, ενώ είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον αστροναύτη της ESA, Paolo Nespoli, ο οποίος δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει την προσωπική του αφιέρωση στο Σχολείο μας!

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο καθηγητής Φυσικής του GCE της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κύριος Νίκος Αποστολόπουλος.

Λίγα λόγια για τον Paolo Nespoli:

Ο Paolo Nespoli είναι Ιταλός αστροναύτης και μηχανικός αεροδιαστημικής της ESA. Το 2007 ταξίδεψε στο Διάστημα με το Διαστημικό Λεωφορείο Discovery. Τον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) στα πλαίσια της Αποστολής 26/27, ενώ η τρίτη διαστημική αποστολή του, πάλι στον ΔΔΣ ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Συνολικά έχει μείνει στο διάστημα 313 ημέρες.


Return to top of page