Skip links

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα συναντά την Καλύτερη Γυναικεία Μαθητική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools “ATHENA RACING TEAM’’

Τη Μαθητική Ομάδα Συνεργασίας “ATHENA RACING TEAM’’ που κατέκτησε το Βραβείο “FIA Women in Motorsport Award” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, υποδέχτηκε στο γραφείο της η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού.

Οι μαθήτριες Δάφνη Βαλιάδου, Ευαγγελία Βουρνάζου, Γεωργία Σαμαρά, Κατερίνα Χαλμπέ (Εκπαιδευτική Αναγέννηση), Φαίη Παναγάκη, Μικαέλα Μουστάκα και Κυριακή Ηλιοπούλου  (Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή) μαζί με τους Προπονητές της Ομάδας κύριο Δημήτρη Μωραϊτη, κύριο Γιάννη Τούντα και κύριο Στέλιο Τσακουμάγκο αφηγήθηκαν στην Υφυπουργό την εμπειρία τους και τα οφέλη που αποκόμισαν μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή.

Η κυρία Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, έχοντας στην αρμοδιότητά της θέματα για την Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, συζήτησε με τις μαθήτριες της ‘’ATHENA RACING TEAM’’ για τη σημασία της διάκρισης και της εξέλιξης των γυναικών σε αντικείμενα και σε πεδία μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενα.

Επιπλέον, η Υφυπουργός συνεχάρη τις μαθήτριες που έκαναν υπερήφανη την Ελλάδα με τη διάκρισή τους και εκείνες απάντησαν ότι «θέλουν να ενθαρρύνουν και άλλες μαθήτριες να ασχοληθούν με κρίσιμους τομείς αιχμής και καινοτομίας, καθώς τα κορίτσια έχουν πολλά να δώσουν σ’ αυτούς τους τομείς.»

«Θέλουμε να παροτρύνουμε τα κορίτσια να μην εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους. Είμαστε στο πλευρό όσων θέλουν να ασχοληθούν με επαγγέλματα που θεωρούνται ανδροκρατούμενα. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε περισσότερα κορίτσια σε σπουδές STEM, να αντιμετωπίσουμε την υποεκπροσώπησή τους στην τεχνολογία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες και στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας» υπογράμμισε η Υφυπουργός.


 
Return to top of page