Skip links

«Η παραβατικότητα των ανηλίκων στην Ελλάδα σήμερα»

Ένα σεμινάριο με πολύ ενδιαφέρουσα θεματική παρακολούθησαν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 η Διευθύντρια του Γυμνασίου και καθηγήτρια Φιλόλογος κυρία Όλγα Κηπιώτη και οι καθηγήτριες Φιλόλογοι κυρίες Άννα Κουρδή και Έλλη Τσενέ. Το σεμινάριο που είχε ως τίτλο «Η παραβατικότητα των ανηλίκων στην Ελλάδα σήμερα» πραγματοποιήθηκε από το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ‘’ICPS’’ και εντάσσεται στην Εγκληματολογική Ψυχολογία.

Βασικοί Ομιλητές ήταν ο κύριος Δημήτρης Γκαβέλας Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και η κυρία Κέλλυ Ιωάννου Κλινική Εγκληματολόγος, Διευθύντρια στο Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute). Το δικό του «παρών» έδωσε ο έμπειρος Δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κύριος Πάνος Σόμπολος.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου αναπτύχθηκαν θεματικές σε τραπέζια εργασίας, που έδωσαν πρόσφορο έδαφος για προβληματισμό, ευαισθητοποίηση και συζήτηση. Πιο συγκεκριμένα ενότητες που προσεγγίστηκαν ήταν:

  • «Συμμορίες ανηλίκων και ναρκωτικές ουσίες»
  • «Παράγοντες που ωθούν τα παιδιά στην παραβατικότητα»

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η Δρ. Χριστίνα Σιμιτσή Διδάκτορας Δικαστικής Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ανακριτική Ψυχολογία.

Συγχαρητήρια στις καθηγήτριες του Σχολείου μας για το σημαντικό Σεμινάριο που παρακολούθησαν.


Return to top of page