Skip links

Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Ελεονώρα Ντάκου στην Εθνική Ομάδα Οικονομικών – 7η θέση και Έπαινος Συμμετοχής για τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου Νικόλαο Βυτογιάννη

Η μαθήτρια από τη Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Ελεονώρα Ντάκου κατέκτησε το 3ο Βραβείο στην Τρίτη και τελική φάση «Αριστοτέλης» του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών, που διεξήχθη στις 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η μαθήτρια του Σχολείου μας θα αποτελέσει ένα από τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Οικονομικών, η οποία θα συγκροτηθεί από τους πέντε μαθητές με την υψηλότερη επίδοση και θα ταξιδέψουν στο Χονγκ-Κονγκ για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 31 Ιουλίου 2024. 

Για την Ελεονώρα πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι εντατικής προετοιμασίας και μελέτης υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εξαιρετική ήταν η απόδοση και του μαθητή της Γ΄ Λυκείου Νικόλαου Βυτόγιαννη, ο οποίος κατέκτησε την 7η θέση και Έπαινο Συμμετοχής. Ο Νίκος είναι δεύτερος επιλαχών σε περίπτωση που κάποιοι μαθητές από την πεντάδα αδυνατούν να προσέλθουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική φάση του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών συμμετείχαν στην εξέταση συνολικά 46 μαθητές από τα Λύκεια όλης της χώρας, αφού πρώτα είχαν διακριθεί με τις επιδόσεις τους στις δυο προηγούμενες φάσεις. Τα θέματα εξέτασης ήταν προσαρμοσμένα στο ύφος των θεμάτων της Ολυμπιάδας και περιλάμβαναν θέματα κλειστού τύπου αλλά και ερωτήσεις ανοιχτού τύπου.

Εξαιρετικές ήταν και οι θέσεις στις οποίες κατατάχθηκαν οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες από το Σχολείο μας, που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό: Ειρήνη Χριστοφιλέα (17η  θέση ), Βασιλική Κολιμάτση (23η  θέση ), Κοραλία – Ευσταθία Οικονόμου (26η  θέση), Βεατρίκη Λεοτσάκου (28η θέση), Φελίτσια – Αντριάνα Κλάδη (29η θέση), Κωνσταντίνος Μαλτζής (45η θέση).

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τις σημαντικές διακρίσεις τους και τις επιτυχίες τους, καθώς και στο σύνολο των μαθητών μας που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό.

Συγχαρητήρια στην καθηγήτρια Οικονομικών του Σχολείου μας κυρία Πηγή Λιαγκρή που υποστήριξε την προετοιμασία των παιδιών και συνέβαλε στην επιτυχία τους.


Return to top of page