Skip links

Η λάμπα που ήθελε να ανάψει!

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους στην Ε’ Δημοτικού οι μαθήτριες και οι μαθητές δημιούργησαν τη δική τους ιστορία με τίτλο: «Η λάμπα που ήθελε να ανάψει!» . Παίρνοντας έμπνευση από το μάθημα της Φυσικής και συγκεκριμένα την ενότητα του ηλεκτρισμού με τους μονωτές και τους αγωγούς εμπνεύστηκαν την ηρωίδα τους και έπλεξαν σιγά σιγά την ιστορία της.

Σε ολιγομελείς ομάδες όλοι ανεξαιρέτως αφιέρωσαν χρόνο και  παίρνοντας κάθε ομάδα τη σκυτάλη από την προηγούμενη προχωρούσαν την ιστορία. Κάθε φορά υπήρχε η αγωνία για το τι είχαν σκεφτεί οι προηγούμενοι και φυσικά δεν έλειπαν οι ευφάνταστες ιδέες! Η εργασία τους πήρε τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου με τη βοήθεια του λογισμικού storyjumper.

Η όλη διαδικασία έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να εξασκηθούν τόσο σε ψηφιακές δεξιότητες, όσο και γνωστικές όπως η ορθογραφία και η έκφραση αλλά και σε κοινωνικές δεξιότητες, αφού κλήθηκαν να εκφράσουν τις ιδέες τους , να σεβαστούν τις απόψεις των συμμαθητών τους και τέλος να καταλήξουν στην πιο ταιριαστή  λύση!  Σε όλο αυτό το διάστημα το πιο σημαντικό είναι πως δημιούργησαν όμορφες αναμνήσεις! Τέλος, με καμάρι παρουσίασαν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους σε άλλες τάξεις του Σχολείου ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την επικοινωνία και τη συνεργασία όλων των μαθητών της σχολικής μονάδας!

Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία τους από τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://www.storyjumper.com/book/read/155637031/64885e22967c9

Return to top of page