Skip links

Η ευτυχία είναι στο χέρι μας!

Την τελευταία μέρα των διαδικτυακών μαθημάτων οι ψηφιακές μας τάξεις πλημμύρισαν με ευχές, γέλια, ιστορίες, αναμνήσεις από το Σχολείο!

Τα απαιτούμενα υλικά για εκείνο το μάθημα είχαν αναρτηθεί, όπως κάθε μέρα, από το προηγούμενο απόγευμα: χαρτόνι Α4, γραφική ύλη, καλή διάθεση! Ζητήθηκε, λοιπόν, από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού να σχεδιάσουν την παλάμη τους πάνω στο χαρτόνι. Στη συνέχεια, περίμεναν για τις επόμενες οδηγίες, που ήταν οι εξής: ‘’Σηκωθείτε από το γραφείο σας και έχετε δέκα λεπτά στη διάθεσή σας να περιηγηθείτε σε όλους τους χώρους του σπιτιού και να καταγράψετε πάνω στη χάρτινη παλάμη σας όλα εκείνα –έμψυχα και άψυχα- που σας γεμίζουν με χαρά!’’

Όταν επέστρεψαν στις θέσεις τους, διάβασαν για όσα  τους πλημμυρίζουν με όμορφα συναισθήματα,  τους ενθουσιάζουν και τα αγαπούν. Αναφέρθηκαν σε γονείς και αδέρφια, φίλους, κατοικίδια, στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε παιχνίδια ιδιαίτερα, βιβλία περιπετειώδη, αντικείμενα ξεχωριστά, φαγητά, μουσικά όργανα, δικές τους δημιουργίες, φωτογραφίες σημαντικές… Αρκετοί είχαν φέρει κοντά τους αυτά τα «ιδιαίτερα αντικείμενα», ώστε να μπορέσουν να τα δείξουν και να τα μοιραστούν με όλη την ομάδα. Κάποιοι δεν περιορίστηκαν μόνο σε όσα βρίσκονται εντός του σπιτιού κι έτσι σημείωσαν, ανάμεσα στα άλλα, το σχολείο τους, το τμήμα τους, τη/τον δασκάλα/ δάσκαλό τους. Γέμισαν όλες οι παλάμες με σημειώσεις με ιδιαίτερο νόημα για τον καθένα!

Τι συμπεράναμε όλοι μαζί; Η ευτυχία είναι…στο χέρι μας και κρύβεται στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα που έχουμε ήδη κοντά μας! Ας είναι αυτό μια σκέψη μας για τα φετινά Χριστούγεννα!

Return to top of page