Skip links

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το χρηματικό ποσό των 10.300 € που αποτελεί μέρος των εσόδων που συγκεντρώθηκε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της φετινής σχολικής χρονιάς παρέδωσαν οι Μαθητικές Κοινότητες και η Διεύθυνση της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κύριο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, σε μια σεμνή τελετή προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της χρονικής περιόδου, για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η εκδήλωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις αρχές Μαρτίου αλλά είχε αναβληθεί λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του συνεχάρη τη Μαθητική Κοινότητα του Σχολείου για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίησή της, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Σύλλογο Αποφοίτων, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό για την καθοριστική συνδρομή τους στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Ο κύριος Δ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση θα παραμείνει αρωγός του σπουδαίου έργου που επιτελεί καθημερινά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κύριος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, το Σχολείο  για τη σημαντική υποστήριξη που πρόσφεραν μέσω της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε και θα συντελέσει στην ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά. Ο κύριος  Κ. Γιαννόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξία του εθελοντισμού, παρακίνησε τους μαθητές να συμμετέχουν στην εφηβική δράση YouSmile και να προσφέρουν σε άλλα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά συνεχάρη με τη σειρά της το σύνολο των μαθητών για την κοινωνική τους δράση και για την υλοποίηση του στόχου που είχε τεθεί, υπογραμμίζοντας το αξιέπαινο έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Προέδρου κύριου Μιχάλη Κάτσικα, όπου υπογραμμίστηκε ότι ένας από τους βασικούς στόχους σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Σχολείου είναι «η προσφορά και η έμπρακτη διδαχή της» ώστε όλα τα παιδιά να χαμογελούν!

Σημειώνεται, ότι με τα υπόλοιπα έσοδα που συγκεντρώθηκαν υποστηρίχθηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» μέσω της αγοράς ενός Ινοπτικού βρογχοσκοπίου και ενός Τροχήλατου δύσκολου αεραγωγού συνολικής αξίας 13.048€ που παραδόθηκαν τον Φεβρουάριο. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και στήριξης ΑΜΕΑ «Αγάπη για Ζωή» μέσω της αγοράς ενός αναπηρικού αμαξιδίου συνολικής αξίας 6.560 €, που προσφέρθηκε στη 14χρονη Μαριλένα η οποία πάσχει από το σύνδρομο OKAMOTO και έχει διαγνωστεί με 90% αναπηρία εφ’ όρου ζωής. Η παραγγελία και η κατασκευή του αμαξιδίου πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο και η παράδοσή του πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου.

Συγχαρητήρια σε όλους!


Return to top of page