Skip links

Ημερίδα για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Οι μαθητές της γ΄ Γυμνασίου, της Α΄ και Β΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ημερίδα αναφορικά με το Ασφαλές Διαδίκτυο και την Καταπολέμηση του Διαδικτυακού Εκφοβισμού.

Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κύριος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ο οποίος παρουσίασε στο μαθητικό κοινό τις δράσεις που υλοποιούνται και έχουν αναπτυχθεί από τον Οργανισμό τόσο σε επίπεδο παρέμβασης όσο και σε επίπεδο πρόληψης και σχετίζονται με την ασφαλή πλοήγηση των εφήβων στο Διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κύριος Κ. Γιαννόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μείζον θέμα της καταπολέμησης του διαδικτυακού εκφοβισμού και μέσα από πραγματικές ιστορίες περιστατικών – εφήβων που έχουν αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα προσωπικά στοιχεία και τα ψηφιακά αποτυπώματα να μην εκτίθενται στο αχανές διαδίκτυο.

Ο κύριος Άρης Λούβρης, Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος eSafetyLabel.eu μέσω της σημαντικής εμπειρίας του παρουσίασε στο μαθητικό κοινό τους τρόπους προστασίας των εφήβων από τις αναδυόμενες τεχνολογίες, καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσω της συνεχούς χρήσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μαθητές στο σύνολό τους έθεσαν ερωτήσεις στους εισηγητές, ευαισθητοποιήθηκαν και προβληματίστηκαν όσον αφορά τα ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα που έχουν ψυχολογικές προεκτάσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Στους εξαίρετους εισηγητές απονεμήθηκε Αναμνηστική Πλακέτα από τη Γενική Διευθύντρια του Σχολείου μας, κυρία Έρι Μαντά.


Return to top of page