Skip links

Εύφημος Μνεία για τη μαθήτρια Μαριλένα Νικολάου στη Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών 2023

Με επιτυχία συμμετείχε η μαθήτρια από τη Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Μαριλένα Νικολάου στη Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία από τις 13 ως τις 19 Απριλίου 2023. Η Μαριλένα ήταν μια από τις τρεις μαθήτριες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα, ξεχώρισε με την απόδοσή της ανάμεσα σε 240 μαθήτριες από 60 χώρες (εντός και εκτός Ευρώπης) και της απονεμήθηκε Εύφημος Μνεία.

Η Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών αποτελεί ένα διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών και απευθύνεται σε μαθήτριες που έχουν ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στα Μαθηματικά και μεγάλο ενδιαφέρον για τη μαθηματική επιστήμη. Για να συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό θα πρέπει αρχικά να έχουν προκριθεί στον εθνικό διαγωνισμό. Η διεθνής διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα.

Τη φετινή χρονιά η Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών φιλοξενήθηκε από την Εταιρεία Μαθηματικών, Φυσικών και Αστρονόμων της Σλοβενίας.

Ένας από τους βασικούς στόχους της διοργάνωσης είναι η προώθηση νέων επιστημόνων και η υποστήριξη της κοινωνικής, πολιτιστικής και διεπιστημονικής ανταλλαγής εφήβων από όλο τον κόσμο.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Σχολείου μας για τη συμμετοχή της και τη σπουδαία διάκρισή της καθώς και στους καθηγητές του Μαθηματικού Τμήματος που συντέλεσαν στη σημαντική επιτυχία της.

Τιμητική διάκριση για την ελληνική αποστολή στην 12η Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Return to top of page