Skip links

Επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ε’ Δημοτικού)

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων και της πρώτης ενότητας του γλωσσικού μαθήματος της Ε’ δημοτικού, επιλέξαμε για τους μαθητές μας την επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Πριν την επίσκεψη, οι μαθητές προετοιμάστηκαν παρακολουθώντας παρουσίαση στην τάξη με θέμα την ιστορική εξέλιξη του αυτοκινήτου, μέσα από εφευρέσεις-ορόσημα που το κατέστησαν περισσότερο λειτουργικό και ασφαλές καθιερώνοντάς το ως το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς στην εποχή μας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα συστήματα ασφαλείας που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή (ποια είναι, πώς λειτουργούν), αλλά και στη δημιουργία πιο «καθαρών» αυτοκινήτων, φιλικών στο περιβάλλον.

Κατά την επίσκεψή μας στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, με τη βοήθεια μουσειοπαιδαγωγών, οι μαθητές μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Περιοδικό Αυτοκινήτων DRIVE «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα», το οποίο έχει ως στόχο την καλλιέργεια σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και αυτοκινητιστικής συμπεριφοράς. Μέσα από τη χρήση εκπαιδευτικών βίντεο, αλλά και μιας σειράς βιωματικών δράσεων, τα παιδιά αντιλήφθηκαν τους κινδύνους που διατρέχουμε, όταν κινούμαστε στον δρόμο, είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί.

Στη συνέχεια, μέσα από την ξενάγησή μας στην πλούσια συλλογή αυτοκινήτων του μουσείου η ιστορία του αυτοκινήτου ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των παιδιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν για μοντέλα-σταθμούς στην εξελικτική πορεία του αυτοκινήτου.


Return to top of page