Skip links

Επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Τον ιδιαίτερο χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου επισκέφθηκαν οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιώντας ένα «ταξίδι» στην ιστορία του αυτοκινήτου.

Οι μαθητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του μουσείου στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα – Από το Περιοδικό Drive».

Οι μαθητές του Σχολείου μας, μέσα από τη χρήση εκπαιδευτικών βίντεο αλλά και μέσω των βιωματικών δράσεων που πραγματοποίησαν, αντιλήφθηκαν τους κινδύνους που διατρέχουμε, όταν κινούμαστε στο δρόμο, και καλλιέργησαν αρχές και αξίες κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής κουλτούρας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην πλούσια συλλογή αυτοκινήτων του Μουσείου και ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια τους η εξελικτική πορεία των οχημάτων.

Το έναυσμα για τη συγκεκριμένη επίσκεψη δόθηκε εντός των σχολικών αιθουσών κατά τη διάρκεια μιας περιεκτικής και ενδιαφέρουσας παρουσίασης αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός αυτοκινήτου. Ιδιαίτερα έμφαση είχε δοθεί στην εξέλιξη και στη χρήση του καυσίμου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι αποτελεί κεντρικό θέμα σε ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας.


Return to top of page