Skip links

Επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη και στην Εθνική Γλυπτοθήκη (ΣΤ’ Δημοτικού)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού, στις 29/11/2017, μετά την περιήγησή τους στην πρωτότυπη ψηφιακή έκθεση «Van Gogh Alive-the experience»,     επισκέφτηκαν την Εθνική Πινακοθήκη και την Εθνική Γλυπτοθήκη. Εκεί, απόλαυσαν σπουδαία έργα ζωγραφική, γλυπτικής, χαρακτικής και άλλων μορφών τέχνης, που αποτελούν το θησαυροφυλάκιο της νεότερης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας καλύπτοντας μια περίοδο από τα μεταβυζαντινά χρόνια ως τις μέρες μας.

Πρόκειται για μια σύνοψη της έκθεσης των μόνιμων συλλογών που παρουσιάζονταν στο παλιό κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία περιλαμβάνει 120 περίπου έργα. Ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας και επεκτείνεται ως τη γενιά του ’30, προσφέροντας μια εποπτεία της νεότερης ελληνικής ζωγραφικής περίπου ως το 1950. Διαθέτει, επίσης, μια αξιόλογη συλλογή δυτικοευρωπαϊκής ζωγραφικής.

Στην Εθνική Γλυπτοθήκη, οι μαθητές θαύμασαν έργα Επτανησιακής, Νεοκλασικής Γλυπτικής, καθώς και γλυπτά του 19ου και 20ου αιώνα. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσαν τα έργα του Γανννούλη Χαλεπά, ενώ τα μοντέρνα και μεταμοντέρνα γλυπτά τράβηξαν το ενδιαφέρον τους.  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας εκφράστηκαν με τα καλύτερα σχόλια για τη συγκεκριμένη επίσκεψη του σχολείου μας και εξέφρασαν την επιθυμία να πραγματοποιούνται και άλλες παρόμοιες εκδρομές.


Return to top of page