Skip links

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους δασκάλους και τους καθηγητές για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, αναπτύχθηκαν συζητήσεις, οι μαθητές απήγγειλαν τραγούδια και ποιήματα, διάβασαν κείμενα, επιμελήθηκαν εικαστικές δημιουργίες και συμμετείχαν σε θεατρικές παραστάσεις.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της τελετής παράδοσης της Σημαίας του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και η απονομή των Επαίνων και των Αριστείων σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που αρίστευσαν κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς.

Τα αγήματα της παρέλασης παρατάχθηκαν με υπερηφάνεια στο προαύλιο και οι μαθητές μας από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό παρέλασαν τιμώντας το σύμβολο της Γαλανόλευκης.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης συμμετείχαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις Αφίδνες δίνοντας δυναμικά το «παρών» τους και τιμώντας την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ». Λίγο πριν την παρέλαση πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία μαθητών και η Γενική Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Έρι Μαντά απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων και τις πανανθρώπινες αξίες που αναδεικνύονται σε κάθε εποχή και σε κάθε στιγμή της ιστορίας.


Return to top of page