Skip links

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης από όλες τις βαθμίδες του Σχολείου μας τίμησαν ουσιαστικά και συμβολικά την Εθνική Επέτειο του ηρωικού «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι μικροί μαθητές του Προνηπιαγωγείου και του Νηπιαγωγείου ζωγράφισαν τη γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας και της έδωσαν «ζωή» μέσα από τα ποιήματα που απήγγειλαν με τη βοήθεια και την υποστήριξη των δασκάλων τους, ενώ ξεχωριστή ήταν η στιγμή που παρέλασαν στο προαύλιο του Σχολείου!

Οι μαθητές του Δημοτικού κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρέλασαν, παρουσίασαν τα ποιήματα που είχαν αναλάβει και με υπερηφάνεια διέδωσαν με κείμενα και με τραγούδια τους αγώνες των προγόνων μας για τη διασφάλιση και την αποκατάσταση της ελευθερίας, «ύφαναν» σημαίες και δημιούργησαν γελοιογραφίες μέσα από τις οποίες συμβόλισαν εκείνα τα δύσκολα ελληνικά χρόνια.

Στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου μετά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο, απονεμήθηκαν οι Έπαινοι και τα Αριστεία για την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια της περυσινής σχολικής χρονιάς και στη συνέχεια παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση που είχαν προετοιμάσει με τίτλο «Μια φορά και έναν…δύσκολο καιρό».

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης συμμετείχαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις Αφίδνες δηλώνοντας δυναμικά το «παρών» τους και τιμώντας την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ».


Return to top of page