Skip links

Εξαιρετική συμμετοχή μαθητών μας στον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας»

Εξαιρετική ήταν η συμμετοχή μαθητών του Σχολείου μας στον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» για μαθητές γ’ Γυμνασίου και Λυκείου που διοργανώθηκε στις 23 και στις 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά, από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Afixis σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Οι Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας» αποτελούν προσομοίωση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης προσαρμοσμένου σε επίπεδο Λυκείου. Οι μαθητές – συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, δυο Παρέδρους και τον Εισαγγελέα, καθώς και μια τετραμελή ομάδα ενόρκων που αντιπροσωπεύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Βασισμένοι σε πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο οι μαθητές του Σχολείου μας αποφάνθηκαν για ζητήματα που έχουν διχάσει την κοινή γνώμη, όπως η θανατική ποινή, ο περιορισμός του διαδικτύου και η ευθανασία.

Και οι τέσσερις ομάδες μαθητών του Σχολείου μας που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό ξεχώρισαν καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας με ιδιαίτερα θετικά σχόλια τόσο για την επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν όσο και για τη συνολική τους παρουσία.

Τους μαθητές προπόνησαν και συνόδευσαν στον Διαγωνισμό οι καθηγήτριες, κυρία Δέσποινα Διαθεσοπούλου και κυρία Άννα Κουρδή.

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους.


Return to top of page