Skip links

Εξαιρετική συμμετοχή μαθήτριας του Σχολείου μας στο 13ο Συνέδριο Φυσικής «Η Φυσική Μαγεύει»

Εξαιρετική ήταν η συμμετοχή της μαθήτριας Κατερίνας Χαλμπέ από τη γ’ Γυμνασίου του Σχολείου μας στο 13ο Συνέδριο Φυσικής «Η Φυσική Μαγεύει» που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σκοπός της συνάντησης αριστούχων μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του σχολικού έτους 2021-2022 είναι να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και να γνωρίσουν όλες τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής. Επιπλέον, απώτερος στόχος είναι οι μαθητές να εισαχθούν στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, να κατανοήσουν σε βάθος τα θέματα της Σύγχρονης Φυσικής, να αποσαφηνίσουν τις έννοιες που τα συγκροτούν και να αποκτήσουν κριτική και συνδυαστική σκέψη.

Η μαθήτρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είχε την ευκαιρία και την τιμή να πραγματοποιήσει Ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και περιγράφει την εμπειρία της συμμετοχής της:

«Μια πραγματικά υπέροχη ευκαιρία και εμπειρία έζησα στο 13ο Συνέδριο Φυσικής ¨Η Φυσική Μαγεύει¨ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στον Πρόεδρο κύριο Ευστράτιο Θεοδοσίου, τον Αντιπρόεδρο κύριο Παναγιώτη Φίλντιση και σε όλα τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της ΕΕΦ. Τίποτα, όμως, δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την καθοδήγηση και τη στήριξη του καθηγητή μου στη Φυσική, κ. Σταμάτη Παπουτσή. Γι’ αυτό τον ευχαριστώ από καρδιάς.

Η παρουσίασή  μου με θέμα ¨ Μαύρες και Λευκές τρύπες¨ ήταν μια εκπληκτική ευκαιρία να ερευνήσω και να μάθω καινούριες  πληροφορίες, κάτι που με έκανε να ανακαλύψω και να αγαπήσω ακόμη περισσότερο τον ¨Χώρο του Διαστήματος¨ και τους ¨Νόμους του Σύμπαντος¨.  

Σίγουρα θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατό πιο ενεργή σε επόμενες δράσεις και εκδηλώσεις της ΕΕΦ και να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ για άλλη μια φορά με τους καθηγητές του Σχολείου μου.»

Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Χαλμπέ για την συμμετοχή της και πολλά τα εύσημα για την καθοδήγηση του κ. Παπουτσή, καθηγητή Φυσικής του Σχολείου μας.

Return to top of page