Skip links

Εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας Λυκείου του Σχολείου μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα

Την 11η θέση, κερδίζοντας κραταιές δυνάμεις στο χώρο της Ρομποτικής όπως η Κίνα, η Βραζιλία και η Μαλαισία, κατέκτησε η ομάδα Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στην Κόστα Ρίκα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2017. Θυμίζουμε ότι η ομάδα μας εκπροσώπησε την Ελλάδα, αφού αναδείχθηκε στην 1η θέση στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Η ομάδα του Λυκείου μας κατασκεύασε μια ρομποτική σημαδούρα η οποία παράγει ενέργεια από τα κύματα και από τον ήλιο, στη συνέχεια η ενέργεια αυτή αποθηκεύεται σε μπαταρίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η ενέργεια αυτή μπορεί να μεταδοθεί και ασύρματα.

Την ομάδα Λυκείου Ρομποτικής αποτελούν οι μαθητές μας Πολύβιος Πλατυγένης, Σταύρος Τζίκας, Βασίλης Καλαμαράς (Γ΄ Λυκείου) και Αριστείδης Αγγελόπουλος (Β΄ Λυκείου).

Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβε ο καθηγητής Πληροφορικής και Υποδιευθυντής Λυκείου του σχολείου μας Δημήτρης Μωραΐτης και ο απόφοιτος του σχολείου μας Τίμος Τρυφωνίδης, φοιτητής πλέον στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Στην προετοιμασία και εξάσκηση της προφορικής παρουσίασης της ομάδας στα αγγλικά βοήθησε ο εκπαιδευτής ρητορικής Μανώλης Πολυχρονίδης.


Return to top of page