Skip links

Εξαιρετικές συμμετοχές μαθητών του Σχολείου μας στο Συνέδριο DSAMUN

Με εξαιρετικές συμμετοχές έδωσαν το «παρών» τους μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας στο μεγαλύτερο και  παλαιότερο Συνέδριο MUN στην Ελλάδα, το DSAMUN, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συνεδρίου THIMUN. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 20/10 έως και την Κυριακή 22/10.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ανατέθηκε η εκπροσώπηση της Ουκρανίας και της Μοζαμβίκης.

Στα θεσμικά όργανα του Συνεδρίου, το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε επάξια από τη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Μαρία Αρτοπούλου, η οποία διετέλεσε Πρόεδρος της Β΄ Συνόδου Νέων πάνω στο ζήτημα της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Τζωρτζίνα Αναγνωστοπούλου, ως αρχηγός της διπλωματικής αποστολής της Ουκρανίας στη Νομική Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. κατάφερε να γίνει βασική εισηγήτρια ψηφίσματος για την καταπολέμηση των εγκλημάτων πολέμου, το οποίο μάλιστα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης και υπερψηφίστηκε από τα μέλη της.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Μαρίτα Σταυράκη, ως εκπρόσωπος της Ουκρανίας στην Ανθρωπιστική, Κοινωνική και Πολιτισμική Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. κατάφερε να γίνει βασική εισηγήτρια για το ζήτημα της καταπολέμησης του φαινομένου του γάμου σε παιδική ηλικία.

Επάξια συμμετείχαν στο Συνέδριο και οι ακόλουθοι μαθητές και μαθήτριες:

  • Δανάη Κουνέλη, ως εκπρόσωπος της Μοζαμβίκης στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.
  • Δανάη Φραγκιά, ως αρχηγός της διπλωματικής αποστολής της Μοζαμβίκης στην Ανθρωπιστική, Κοινωνική και Πολιτισμική Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.
  • Αλεξάνδρα Κικίλια και Ελληάννα Χατζηγεωργίου ως εκπρόσωποι της Ουκρανίας και της Μοζαμβίκης αντίστοιχα στην Ειδική Πολιτική Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.
  • Ελίνα Μαγκλάρα και Αργύρης Παπαϊωάννου ως εκπρόσωποι της Ουκρανίας και της Μοζαμβίκης αντίστοιχα στο Ειδικό Συμβούλιο για ζητήματα Ηθικής
  • Εβίτα Πλέσσα, ως εκπρόσωπος της Μοζαμβίκης στην Περιβαλλοντική Επιτροπή
  • Κρίστη Ευσταθίου, ως εκπρόσωπος της Μοζαμβίκης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και την αξιέπαινη παρουσία τους στο Συνέδριο.

Συγχαρητήρια στην απόφοιτη του Σχολείου μας και φοιτήτρια Νομικής Σχολής Φαίη Αναγνωστοπούλου που προετοίμασε άρτια τους μαθητές για το Συνέδριο και τους συνόδευσε μαζί με την καθηγήτρια Αγγλικών κυρία Ελένη Καραγιάννη.


Return to top of page