Skip links

Εξαιρετικές εμφανίσεις μαθητών μας στην 41η Εθνική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Με επιτυχία διεξήχθη μέσω διαδικτύου η 41η Εθνική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων από την Παρασκευή 6 έως και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή 62 μαθητών από σχολεία της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Το ΕΚΝΕ αποτελεί διοργάνωση προσομοίωσης των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου οι μαθητές, σε ρόλο ευρωβουλευτή, καλούνται να δώσουν λύσεις σε θέματα που απασχολούν τώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη φετινή διοργάνωση, που είχε ως θέμα “Το μωσαϊκό της αλλαγής: Από καινοτόμες ιδέες σε απτές λύσεις”, οι συμμετέχοντες της συνδιάσκεψης κλήθηκαν να συζητήσουν φλέγοντα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κοιτώντας τα όμως από μια άλλη οπτική γωνία. Η επίσημη γλώσσα της διοργάνωσης είναι η αγγλική.

Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές της Α’ Λυκείου Ρέα Παπαζήση και Ηλίας-Ρωμανός Μαρκόπουλος, στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και Ασφαλείας και Αμύνης της Ε.Ε., αντίστοιχα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και συμβάλλοντας καθοριστικά στην υιοθέτηση των ψηφισμάτων τους από την Ολομέλεια.  

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την εξαίρετη συμμετοχή τους.

Return to top of page