Skip links

Εξαίρετες συμμετοχές των Μαθητικών Ομάδων του Δημοτικού στους Περιφερειακούς Αγώνες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Εξαιρετικές ήταν οι εμφανίσεις των Μαθητικών Ομάδων «Minders Mini 1» και «Minders Mini 2» από τη ΣΤ΄ Δημοτικού του Σχολείου μας, στους Περιφερειακούς Αγώνες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2022. Το θέμα της Ανοιχτής Κατηγορίας που συμμετείχαν οι μαθητές μας ήταν «Πρωτογενής Τομέας – Αγροτική Παραγωγή».

Τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας «Minders Mini 1» Πέτρος Αρβανίτης, Σπύρος Γριβέας, Κωστής Μεγαπάνος, Ερμιόνη Παπαβασιλείου, Αριάδνη Σιφναίου και Έκτορας Τουρκαντώνης παρουσίασαν το project «Bee Safe», ένα αυτοματοποιημένο μελίσσι το οποίο μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο στην περίπτωση πυρκαγιάς.

Οι μαθητές της Ομάδας «Minders Mini 2» Νίκος Γκατζούνης, Στυλιανός Κατρίνης, Νικόλας Παναγόπουλος, Γιώργος Ρομπόλης, Θαλής Φωτεινόπουλος και Άγγελος Φωτόπουλος παρουσίασαν το project «AGROwth», ένα ρομποτικό σύστημα με σύνθετους μηχανισμούς το οποίο βοηθάει τον γεωργό στο όργωμα, τη σπορά και το πότισμα.

Οι μαθητές μας μελέτησαν τη σχετική βιβλιογραφία, πειραματίστηκαν, εξερεύνησαν την επιστήμη της μηχανικής και πρότειναν λύσεις με ρομπότ, τα οποία είχαν 3 αυτοματισμούς με WeDo, microbit για διενέργεια μετρήσεων και κάμερες ώστε να μπορούν να λειτουργούν παράλληλα σε animation στο πρόγραμμα Scratch.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαίρετη συμμετοχή τους καθώς και τους καθηγητές Ρομποτικής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Κατερίνα Μπουλταδάκη, Σίσσυ Σπανοπούλου, Έφη Αντωνοπούλου, Δημήτρη Μωραΐτη και τον εξωτερικό επιστημονικό συνεργάτη Ιάσονα Ταούκη  που ανέλαβαν την προετοιμασία των ομάδων.


Return to top of page