Skip links

Εντυπωσίασε το Σχολείο μας στη «Βραδιά του Ερευνητή 2018»

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Σχολείου μας στη «Βραδιά του Ερευνητή 2018» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τους Ομίλους Ρομποτικής, F1, Πειραματικής Χημείας και Βιολογίας προσκάλεσαν τους χιλιάδες επισκέπτες της εκδήλωσης να «γνωρίσουν τη μαγεία της έρευνας»!

Οι «ερευνητές» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εντυπωσίασαν το κοινό παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό μοντέλο F1 που κατασκευάστηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μαλαισία το 2017 κατακτώντας την 9η θέση παγκοσμίως και προβάλλοντας  το project Ρομποτικής «Greenwave» που διακρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα κατακτώντας την 11η θέση παγκοσμίως.

Το «περίπτερο» του Σχολείου μας μετατράπηκε σε πόλο έλξης και θαυμασμού που προκάλεσε η επίδειξη Πειραμάτων Χημείας και Βιολογίας, τα πειράματα κρυστάλλωσης βόρακα και θεϊκού χαλκού, απομόνωσης DNA από φυσικά και ανθρώπινα κύτταρα, παρατήρησης ανθρώπινων επιθηλιακών κυττάρων στο μικροσκόπιο και το «χημικό ουράνιο τόξο».

Η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως στόχο της εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας με τη συμμετοχή παραπάνω από 1.500.000 επισκεπτών σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαιρετική συμμετοχή τους και στους Καθηγητές τους για τη συνολική υποστήριξή που του παρείχαν.


Return to top of page