Skip links

Εντυπωσίασαν οι Εικονικές Επιχειρήσεις των μαθητών μας στην Έκθεση Μαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων του Junior Achievement Greece

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των δυο Μαθητικών Ομάδων από το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που συμμετείχαν στην Έκθεση Μαθητικών Επιχειρήσεων του Junior Achievement Greece, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στο The Mall Athens.

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση ‘’Community Builders’’ με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Φελίτσια Κλάδη, Μαρίτα Σταυράκη, Μαρία Αρτοπούλου, Κρίστι Ευσταθίου, Τζωρτζίνα Αναγνωστοπούλου, Α. Σ., Νίκο Κοτσόκολο, Κωνσταντίνο Μαλτζή, Ιωσήφ Μερμινγκίδη, Ηλία Λιόλιο, Νίκη Μαρκοπούλου, Σωτήρη Γδύση, Σωτηρία Τσάτσου, Βασιλική Τσοκμετσόγλου, έδωσε δυναμικά το παρών της στη Διοργάνωση. Οι μαθητές παρουσίασαν την ιδέα τους και ήρθαν σε επαφή με άτομα από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο. Συνομίλησαν με τον Ευρωβουλευτή κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο παρουσιάζοντας την ιδέα της Ομάδας για την επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ καθώς και με εκπροσώπους της Γενικής Γραμματέας του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου και Χρηματοπιστωτικού Εγγραμματισμού της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Επιπλέον έδωσαν συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και των τηλεοπτικών σταθμών ‘’ALPHA’’ και «ΕΡΤ» καθώς και στην ιστοσελίδα www.emea.gr.

Η Μαθητική Επιχείρηση ‘’Therapy Time Anagennisi’’ με τους μαθητές και τις μαθήτριες από τη Β΄ και τη Γ΄ Λυκείου  Αριάννα Γούνναρη, Ειρήνη Χριστοφιλέα, Ανδρέα Μέγγο, Δημήτρη Ζαφειράκη, Γιάννη Νταή, Θάνο Κάτσικα, Κωνσταντίνο Ζαχαρόπουλο, Γιάννη Κοσσυβάκη, Στράτο Καραβά παρουσίασε την ιδέα της, κερδίζοντας θετικές εντυπώσεις της Κριτικής Επιτροπής στα ευαίσθητα θέματα της ψυχικής υγείας και υποστήριξης που προσφέρει η ηλεκτρονική εφαρμογή, προσφέροντας ασφάλεια και σταθερότητα στον πληθυσμό που απευθύνεται.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την καινοτομία τους, τη δημιουργικότητά τους και τη συμμετοχή τους καθώς και στη Μέντορα των Μαθητικών Ομάδων κυρία Ντόρα Οικονόμου, τον συνεργάτη και απόφοιτο του Σχολείου μας κύριο Βασίλη Κάκαρη για την υποστήριξη και καθοδήγηση καθώς και τους καθηγητές του Σχολείου μας κυρία Πηγή Λιαγκρή και κύριο Νάσο Δουρίδα.


Return to top of page