Skip links

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Παλαιά Βουλή

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού μαζί με τους δασκάλους τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, όπου στεγάζεται το κτίριο της Παλαιάς Βουλής.

Οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, είδαν τα έδρανα και τον χώρο που διαδραματίστηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Η αίθουσα του Κοινοβουλίου κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους καθώς είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το σημείο όπου ο Χαρίλαος Τρικούπης αναφώνησε την ιστορική φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!».

Τα παιδιά είδαν ανά τμήμα και τους υπόλοιπους χώρους του Μουσείου, ενώ με τη βοήθεια των ξεναγών και των δασκάλων τους θυμήθηκαν σημαντικές ιστορικές περιόδους και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους με περισσότερες πληροφορίες, λαμβάνοντας ως αφορμή τα ποικίλα εκθέματα. Ήταν διαδικασία αυτή τους επέτρεψε να συνδέσουν βιωματικά τους πρωταγωνιστές με τις αντίστοιχες ιστορικές περιόδους και τα γεγονότα που συμμετείχαν.

Τα προσωπικά αντικείμενα ιστορικών προσώπων, όπως το γιλέκο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, η πένα και τα γυαλιά του Ελευθέριου Βενιζέλου και η λήκυθος που περιέχει την καρδιά του αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Κωνσταντίνου Κανάρη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής.


Return to top of page