Skip links

Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Α΄ Λυκείου στην Πλάκα

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις συνοικίες Πλάκας και Αναφιώτικα, στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τους καθηγητές τους.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν σε μια από τις λιγοστές συνοικίες της πόλης που κατοικείται αδιάκοπα από την αρχαιότητα και ήταν εκτός των άλλων το κέντρο των αρχαίων Αθηνών. Η άμεση σύνδεση της περιοχής με το λαμπρό παρελθόν της αρχαίας Αθήνας, η οποία γίνεται προφανής στον επισκέπτη από τα δεκάδες μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε αυτή την έχουν κάνει γνωστή ως τη Συνοικία των Θεών.

Εξίσου ενδιαφέρουσα υπήρξε και η ξενάγηση στα Αναφιώτικα που βρίσκονται στο τμήμα ανάμεσα στην Πλάκα προς την Ακρόπολη. Πρόκειται για μια συνοικία με κυκλαδίτικο ρυθμό, που κατασκευάστηκε από Αναφιώτες οικοδόμους, οι οποίοι στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, αναζητούσα μια συνοικία να κτίσουν τα σπίτια τους.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη γέμισε τους μαθητές μας με νέες εικόνες, βγαλμένες από μια Αθήνα άλλης εποχής, με διαφορετικά αρώματα και ήχους, που αν και βρίσκεται στο πολύβουο κέντρο της πόλης, εξακολουθεί να διατηρεί την αυθεντικότητα και τη γνησιότητά της.


Return to top of page