Skip links

Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών που τιμάται σε ετήσια βάση στις 26 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Ευρώπης και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαθητές και μαθήτριες των Τμημάτων της Αγγλικής, της Γαλλικής, και της Γερμανικής Γλώσσας του Σχολείου μας γιόρτασαν τη συγκεκριμένη μέρα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την αξία των γλωσσών.

Στην Αγγλική Γλώσσα οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού με το σύνθημα «We all smile in the same language» φωτογραφήθηκαν χαμογελώντας στην κάμερα με σκοπό να δηλώσουν ότι όλες οι γλώσσες δεν είναι μόνο λέξεις αλλά είναι και συναισθήματα, που είναι κοινά σε όποια χώρα και αν ζούμε και σε όποια γλώσσα και αν επικοινωνούμε.

Στη Γαλλική Γλώσσα οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού πραγματοποίησαν ένα διαθεματικό project με την υποστήριξη της Θεατρολόγου του Σχολείου, κυρίας Αλίκης Αρναούτη και χωρίστηκαν σε έξι διαφορετικές ομάδες. Κάθε ομάδα μαθητών εκπροσωπούσε διαφορετική ευρωπαϊκή γλώσσα και έστειλαν στους συμμαθητές τους σημαντικά μηνύματα για τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης των γλωσσών. Οι μαθητές συνεργάστηκαν, ερεύνησαν, ζωγράφησαν, δραματοποίησαν, ευαισθητοποιήθηκαν και διασκέδασαν.

Οι μαθητές της Γερμανικής Γλώσσας από τη Δ΄ Δημοτικού κατασκεύασαν μια εικαστική δημιουργία στο Αίθριο του Δημοτικού Σχολείου. Μέσω της ζωγραφικής και των λέξεων που ήδη γνωρίζουν και χρησιμοποιούν σε πλήθος ευρωπαϊκών γλωσσών δημιούργησαν ομάδες, κάθισαν όλοι μαζί γύρω από μεγάλα κομμάτια χαρτί και εκφράστηκαν ελεύθερα, έχοντας ως στόχο να φτιάξουν το δικό τους Banner με θέμα: «Πολυπολιτισμική Ευρώπη και Πολυγλωσσία».

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους καθώς και στις εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών που συνέβαλαν στην υλοποίηση των δημιουργικών δράσεων.


Return to top of page