Skip links

Διακρίσεις μαθητών του Σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

Σημαντικές ήταν οι διακρίσεις που πέτυχαν μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στη γ’ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου 2020.

Ο μαθητής του Λυκείου Έργης Παπαδόπουλος διακρίθηκε στην 9η θέση σε πανελλαδική κατάταξη και ο μαθητής του Γυμνασίου Ορέστης Ζηκούλης διακρίθηκε στην 29η θέση ανάμεσα στους 35 μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία.

Οι συγκεκριμένες διακρίσεις των μαθητών μας αποτελούν σημαντικό επίτευγμα για τους ίδιους και η επιτυχία τους μας χαροποιεί, καθώς ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής είναι από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς διαγωνισμούς και η πρόκριση των συμμετεχόντων απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού, μαθηματικών και λογικής ανώτατου πανεπιστημιακού επιπέδου.

Οι μαθητές του Σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό προετοιμάζονται με ιδιαίτερα εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στη λογική, τους προγραμματιστικούς αλγόριθμους και τη γλώσσα προγραμματισμού C++.

O καθηγητής Πληροφορικής του Σχολείου μας κύριος Οδυσσέας Μηχανετζής που ανέλαβε την προετοιμασία των μαθητών αναφέρει για την επιτυχία τους: «Η επιτυχία των μαθητών είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης δουλειάς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αρμονική και εξαιρετική συνεργασία που αναπτύχθηκε φανερώνει ότι οι μαθητές έχουν τη δυναμική την επόμενη χρονιά να διακριθούν στις τρεις πρώτες θέσεις του Διαγωνισμού ώστε να προκριθούν στο Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται υπό την Αιγίδα της UNESCO. Συγχαρητήρια!»

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την επιτυχία τους και στον καθηγητή τους που συνέβαλε στη διάκρισή τους.

Return to top of page