Skip links

Διαθεματικό μάθημα Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Βιολογίας στη Γ΄ Λυκείου

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Γ´ Λυκείου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του καθηγητή Βιολογίας κύριου Ιορδάνη Ξαγοράρη με θέμα τα ζητήματα Βιοηθικής που προκύπτουν από την επιστημονική πρόοδο.

Στην παρουσίαση τέθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήματα, μεταξύ άλλων, σχετικά με την κλωνοποίηση οργανισμών, την αξιοποίηση των βλαστοκυττάρων για τη θεραπεία ασθενειών αλλά και για τη στάση των επιστημόνων στην περίπτωση της ευθανασίας.

Ο κύριος Ι. Ξαγοράρης αλλά και οι Φιλόλογοι καθηγητές Φένια Θεοχάρη, Αντώνης Κουντούρης και Έλλη Τσενέ, που τον προσκάλεσαν και οργάνωσαν τη δράση, έδωσαν τα ερεθίσματα για προβληματισμό στους μαθητές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θερμά. Διατύπωσαν απορίες, ενστάσεις αλλά και θέσεις σχετικά με το χρέος ενός σύγχρονου επιστήμονα, στην εποχή της ραγδαίας εξέλιξης και με την τεχνητή νοημοσύνη να εισέρχεται σε όλα τα επιστημονικά και τεχνολογικά πεδία.

Μπράβο για την εξαιρετική ιδέα και την υλοποίησή της, που εμπνέει τα παιδιά και τα βοηθά να συνειδητοποιήσουν πως στον χώρο της επιστήμης δεν υπάρχουν στεγανά, αλλά και πως ο σκοπός παραμένει πάντα ο άνθρωπος.


Return to top of page