Skip links

Διαδικτυακή συζήτηση για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Σχολείο μας διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και ώρες 11:50-13:00 με βασικό θέμα συζήτησης τη «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τηw Β΄ και της Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις τεσσάρων σημαντικών γυναικών που έχουν διακριθεί στον απαιτητικό στίβο των επιχειρήσεων. Στις ομιλίες τους θα αναφερθούν στη μεγάλη σημασία που έχει το επιχειρείν στις μέρες μας, στα success stories τόσο των ιδίων όσο και άλλων επιτυχημένων γυναικών αλλά και στα μυστικά της ισορροπημένης και γόνιμης συνεργασίας στις σύγχρονες επιχειρήσεις μεταξύ των δυο φύλων.

Το ψηφιακό πάνελ της συζήτησης θα αποτελέσουν οι κυρίες:

  • κα Δανάη Μπεζαντάκου, Concept – Founder – YES FORUM, ΠρόεδροςiforU & CEO – NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS
  • κα Κλαίρη Κατσίβελα Γραμματίδη, Συνιδιοκτήτρια Café Femenino Greece
  • κα Σοφία Κωνσταντοπούλου, Global Head, Marketing & Events at The International Bunker & Founder and ChairFounder and Chair, Greek International Women Awards (GIWA)
  • κα Ελένη Πλέσσα, Cofounder, Lawyer, Mediator, Mediators Trainer at RESOLVE Mediators and Dispute Resolution Experts and PTP LAW

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να συζητήσουν με τις εισηγήτριες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των: iforU Greek Mentoring Network, Young Executive Shipping Forum, Navigator Shipping Consultants, KEFI.


Βιογραφικά Σημειώματα Εισηγητριών

κα Δανάη Μπεζαντάκου, Concept – Founder – YES FORUM, Πρόεδρος iforU & CEO – NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS

Η κυρία Δανάη Μπεζαντάκου ηγείται της  NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS (www.navigatorltd.gr) στον χώρο της ναυτιλίας και ασχολείται παράλληλα και με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού (KEFI S.A www.kefitours.gr – Τουριστική Εταιρεία στο κέντρο της Κηφισιάς & Ξενοδοχείο MATILDA www.matildahotel.gr  στη Ζάκυνθο).

Είναι η Concept Founder του Young Executives & Students (YES) Forum (www.yes-forum.com) – της πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου μεταξύ στελεχών, φοιτητών και νέων που ενδιαφέρονται για διάφορους κλάδους επιχειρηματικότητας με προτεραιότητα τη ναυτιλία. Επιπλέον είναι Γενική Γραμματέας του International Propeller Club Port of Piraeus (www.propellerclub.gr)  και Πρόεδρος του iforU – Greek Mentoring Network (www.iforu.gr) που στοχεύει στη δικτύωση και καθοδήγηση γυναικών επιχειρηματιών μέσω του Mentoring και του networking του  Hellenic U.S. Alumni Association.

Επιλέχτηκε ως  Ευρωπαία Νέα Ηγέτης το 2013 και Παγκόσμια Νέα Ηγέτης το 2015 από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum.

Tο 2020, στο πλαίσιο της επετείου των 80 ετών του IVLP συμπεριλήφθηκε στα #80facesofexchange ανάμεσα σε 225.000 αποφοίτους Προγραμμάτων του Υπουργείου Eξωτερικών της Αμερικής από όλο τον κόσμο.

Ενεργή είναι η συμμετοχή της ως ομιλήτρια σε ναυτιλιακά συνέδρια, εκδηλώσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα,  ημέρες καριέρας σε σχολεία και Πανεπιστήμια.


κα Κλαίρη Κατσίβελα Γραμματίδη – Συνιδιοκτήτρια Café Femenino Greece

Η κυρία Κλαίρη Κατσίβελα Γραμματίδη γεννήθηκε το 1966 στο Λονδίνο. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο.

Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο UCL και Σχέδιο Μόδας στο ST. MARTINS SCHOOL OF ART στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ιδιωτικά ως Αρχιτέκτονας και συνεργάστηκε με εταιρείες και γραφεία στην Αθήνα μέχρι και το 1998 που άνοιξε το πρώτο της Ατελιέ Νυφικών. Μέχρι το 2012 δημιούργησε ακόμα δυο Ατελιέ.

Το 2014 δημιούργησε την εταιρεία με αξεσουάρ από ανακυκλώσιμα υλικά για εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα έχει υπό τη δική της ευθύνη το Management & Operation ενός Συμβουλευτικού Γραφείου στην Κύπρο.

Το 2021 συνίδρυσε το Café Femenino Greece.

Συμμετέχει ενεργά σε πλήθος συνεδρίων και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Αραβικά σε βασικό επίπεδο.


κα Σοφία Κωνσταντοπούλου Global Head, Marketing & Events at The International Bunker & Founder and ChairFounder and Chair, Greek International Women Awards (GIWA)

Η κυρία Σοφία Κωνσταντοπούλου είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος της GIWA. Η υποστήριξη της «φωνής της αναγνώρισης και της ενδυνάμωσης των Ελληνίδων» αποτελεί τη μακροχρόνια δέσμευσή της που την οδήγησε στη δημιουργία της GIWA.

Έχει διατελέσει Πολιτιστική και Πολιτική Σύμβουλος του «Euro-American Women Council», Εκτελεστικό Μέλος της μεγαλύτερης ένωσης γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο «Greek Soroptimist Union» και έχει εργαστεί για τα «Women of Europe Awards» που αποτελούν πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά από δέκα και περισσότερα έτη εργασίας σε Οργανισμούς, όπως η UNESCO, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον ιδιωτικό τομέα σε κλάδους όπως, το εμπόριο προϊόντων πολυτελείας, Τράπεζες και Ναυτιλία, έχει ειδικευτεί στην επιχειρηματική ανάπτυξη μέσω στρατηγικών marketing και CRM. Έχει οργανώσει εκδηλώσεις μεγάλης και μικρής κλίμακας, όπως συνέδρια, εκθέσεις, γκαλά, δράσεις για συγκέντρωση οικονομικών πόρων, επιδείξεις μόδας και ρεσιτάλ.

Έχει βραβευτεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Most Innovative Marketing» στην Ευρώπη και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο CEBIT DUBLIN (2018).

Έχει συμπεριληφθεί στο «Who is Who Greece» και έχει αναγνωριστεί ως μια από τους επαγγελματίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα της Ναυτιλίας για το έτος 2018, σύμφωνα με το www.allaboutshipping.co.uk.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατέχει τη θέση Global Head, Marketing and Events στη Διεθνή Ένωση Βιομηχανίας Καυσίμων.

Έχει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Τεχνών και στην Πολιτιστική Διαχείριση του Πανεπιστημίου Goldsmith και Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική του CERIS – ULB Diplomatic School of Brussels.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ως αρχή της ότι: «Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να πετύχουμε οι γυναίκες». Συμβουλεύει όλες τις γυναίκες να πιστεύουν στον εαυτό τους και να παραμένουν πιστές στο προσωπικό όραμά τους με στόχο την επιτυχία.


κα Ελένη Πλέσσα, Cofounder, Lawyer, Mediator, Mediators Trainer at RESOLVE Mediators and Dispute Resolution Experts and PTP LAW

Η κυρία Ελένη Πλέσσα είναι Δικηγόρος,  Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση.

Το 2011 συνίδρυσε τη “RESOLVE ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ” (www.resolve.gr). Ως Διαμεσολαβήτρια, έχει 12 χρόνια εμπειρίας και αναλαμβάνει Διαμεσολαβήσεις εμπορικού και αστικού δικαίου. Ειδικεύεται, επίσης, στη Διαμεσολάβηση στον χώρο εργασίας και στη Σχολική Διαμεσολάβηση.

Ως Εκπαιδεύτρια, σχεδιάζει εκπαιδευτικά σεμινάρια για δικηγόρους, φοιτητές, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων. Ως Δικηγόρος, συνίδρυσε το 2010 το Δικηγορικό Γραφείο «Παπανικολάου, Τσιμπουράκης, Πλέσσα, Ματσούκα» (www.ptpm.gr) και είναι Νομική Σύμβουλος εταιρειών. 

Πιστεύει σθεναρά στη δύναμη της διαπραγμάτευσης και της  εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών και στα απτά αποτελέσματά της τόσο στο επιχειρείν όσο και στην κοινωνία.

Ως ελεύθερη επαγγελματίας/επιχειρηματίας στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη γυναικεία πρωταγωνιστική συμμετοχή στον επαγγελματικό στίβο και την επιχειρηματικότητα, είναι Αντιπρόεδρος του I for U και συνεργάζεται και με άλλους οργανισμούς για τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Είναι μία από τις 100 «Επικίνδυνες» του Βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2021 από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Έχει επίσης συγγράψει με τον Σπύρο Αντωνέλο το πρώτο επιστημονικό βιβλίο στην Ελλάδα για τη Διαμεσολάβηση με τίτλο «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Διεθνής Εμπειρία και Ελληνική εφαρμογή» (Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ).

Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Κοντοχριστόπουλο και έχεις δύο γιους, τον Αναστάση 7,5 ετών και το Δημήτρη 3,5 ετών.

Return to top of page