Skip links

Διαδικτυακή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τρίτη 2 Μαρτίου και την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 η Εκπαιδευτική Αναγέννηση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας διοργανώνουν Διαδικτυακή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τη μαθητική κοινότητα όσο και από τους γονείς και κηδεμόνες και δημιουργούν την πεποίθηση ότι και τη φετινή χρονιά οι στόχοι της Διημερίδας θα εκπληρωθούν με επιτυχία, παρά το γεγονός ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid – 19.

Πλήθος επιτυχημένων και διακεκριμένων επαγγελματιών θα συναντήσουν μαθητές και μαθήτριες της γ’ Γυμνασίου και του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και θα τους μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, θα μοιραστούν μαζί τους τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τους στόχους που είχαν οι ίδιοι ως μαθητές, θα τους καθοδηγήσουν για τα κριτήρια επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, θα επισημάνουν τα εφόδια και τις δεξιότητες (soft skills) που ανέπτυξαν και ξεπέρασαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους εξέλιξης. Επίσης θα αναλύσουν τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους αλλά και σχετικών επαγγελμάτων και θα αναφερθούν στις προοπτικές και στη δυναμική του επαγγέλματός τους στη σύγχρονη Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της διάδρασης και με αφορμή τις «επαγγελματικές ιστορίες» των ομιλητών, οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναπτύξουν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με έμπειρους επαγγελματίες στο αντικείμενό τους.

Για να παρακολουθήσετε το Πρόγραμμα της Τρίτης 2 Μαρτίου 2021 θα πρέπει να συνδεθείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο. (click εδώ)

Αντίστοιχα για να παρακολουθήσετε το Πρόγραμμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021 θα πρέπει να συνδεθείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο. (click εδώ)


Το Πρόγραμμα της Διαδικτυακής Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού διαμορφώνεται ως εξής :

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

11:45-11:50 Χαιρετισμός από τον Διευθυντή Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κο Ισίδωρο Σιδέρη

11:50-12:10 Εισήγηση από τη Σύμβουλο Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Ιωάννα Τσίτουρα

«Τι, τέλος πάντων, σημαίνει καριέρα;»

12:10-12:30 Εισήγηση από τη CEO – Navigator Shipping Consultants & Concept Founder – YES FORUM, κα Δανάη Μπεζαντάκου και τον Apprentice Officer & Business Development – Shipping Department BCA College, κο Μάριο Μπουγιούκα

«Η ναυτιλία σε καλεί να της πεις YES»

12:30-12:40 Διάλειμμα

12:40-13:00 Εισήγηση από την Mindset & High Performance Coach for Entrepreneurs, Executives & Teams, κα Βαλεντίνα Κόρδη

«Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού»

13:00-13:20 Εισήγηση από την Career Coach and Admissions Consultant, κα Μαρία Καλογερά

“Career Myth Busting, how to protype and design your career!”

13:20-13:50 Εισήγηση από τον Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς, τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, κο Θεόδωρο Κατσανέβα

«Επαγγέλματα του μέλλοντος και επαγγελματικός προσανατολισμός»

 

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

11:05-11:10 Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κο Μιχάλη Κάτσικα

11:10-11:30 Εισήγηση από τη Δικηγόρο, κα Σουζάνα Κλημεντίδη

“To be or not to be a lawyer: That is the question”

11:30-11:50 Εισήγηση από το CEO της Ευρωκλινικής Αθηνών Α.Ε., κο Αντώνη Βουκλαρή

«Τι είναι το Management;»

11:50-12:10 Εισήγηση από τον Πρόεδρο ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., κο Κωνσταντίνο Κεσεντέ

«Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις»

12:10-12:30 Εισήγηση από την Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Life Coach, MSC, PCC, NLP practitioner, κα Κωνσταντίνα Παντούλια

“Growth vs Fixed mindset”

12:30-13:00 Διάλειμμα

13:00-13:20 Εισήγηση από τη Σύμβουλο Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Επιλογής Στελεχών, κα Ξένια Πασχοπούλου

«Πώς επικοινωνούμε την αξία μας στην αγορά εργασίας;»

13:20-13:40 Εισήγηση από τον CFO & Shareholder της ELVICTOR, κο Πέτρο Οικονόμου

«Το ταξίδι στην επιχειρηματικότητα»

13:40-14:00 Εισήγηση από τον Επιχειρηματία, Ειδικό επί Ιστοσελίδων, Συγγραφέα, Δρ. Νικόλα Ρώσση

«Η πιο απίθανη ιστορία θα είναι δική σας»

14:00-14:20 Κλείσιμο εργασιών Διημερίδας – Επίλογος από τη Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κα Έρι Μαντά


Βιογραφικά Εισηγητών

Ιωάννα Τσίτουρα:

Η κυρία Ιωάννα Τσίτουρα διαθέτει συνολικά 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, έχοντας εργαστεί ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού με σημαντική επιτυχία σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Κατέχει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό δίπλωμα MBA από το University of Wales, Ηνωμένο Βασίλειο.

Δανάη Μπεζαντάκου:

Η κυρία Δανάη Μπεζαντάκου ηγείται της  NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS www.navigatorltd.gr  στον χώρο της ναυτιλίας και ασχολείται παράλληλα και με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού (KEFI S.A www.kefitours.gr – Τουριστική Εταιρεία στο κέντρο της Κηφισιάς & Ξενοδοχείο MATILDA www.matildahotel.gr  στην Ζάκυνθο). Μία από τις επαγγελματικές της επιτυχίες είναι η διοργάνωση του ετήσιου ναυτιλιακού συνεδρίου της Navigator https://navigatorltd.gr/forums/ από το 2001, όπου συγκεντρώνει τους Decision Makers  της Ναυτιλίας και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά συνέδρια  στην Ελλάδα. Επιλέχτηκε ως  Ευρωπαία Νέα Ηγέτης για το 2014 και Παγκόσμια Νέα Ηγέτης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum για τα έτη 2015-2020. Είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό Global Dignity www.globaldignity.org και έχει ενταχθεί στο experts network του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με περισσότερους από 5.000 παγκοσμίως κορυφαίους ειδικούς που ασχολούνται με τη διαμόρφωση της παγκόσμιας ατζέντας. Το 2011 εκπροσώπησε την Ελλάδα, ανάμεσα σε 100 γυναίκες από 92 χώρες, στο International Visitor Leadership Program (IVLP) “Women In Leadership” που διοργανώθηκε από τη Χίλαρυ Κλίντον στις ΗΠΑ και το Δεκέμβριο του 2017 συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα IVLP «Ανάπτυξη Συλλόγων Αποφοίτων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.» ανάμεσα σε 24 χώρες. Ορόσημο στην επαγγελματική της πορεία είναι η επιλογή της από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. να συμμετέχει στην καμπάνια #Makingithappen https://mosaiko.gr/makingithappen/epicheirimatikotita/ ως Role Model στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Είναι Γενική Γραμματέας του  International Propeller Club Port of Piraeus και Ιδρυτικό μέλος σε πληθώρα οργανισμών όπως  της Ένωσης Συμμετεχόντων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής, Hellenic U.S. Alumni όπου ήταν και η πρώτη Πρόεδρος, του YES Forum www.yes-forum.com – της πρώτης πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου μεταξύ στελεχών και νέων φοιτητών της Ναυτιλίας και του Θαλάσσιου Τουρισμού και του iforU – Greek Mentoring Network www.iforu.gr που στοχεύει στη δικτύωση και καθοδήγηση γυναικών επιχειρηματιών μέσω του Mentoring και του networking. Έχει συμμετάσχει ενεργά ως ομιλήτρια, κριτής ή μέντορας σε διαγωνισμούς, σχολεία, πανεπιστήμια και εκδηλώσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Σπούδασε International Hospitality and Tourism Management στο Πανεπιστήμιο του Surrey και έχει μία κόρη 10 ετών.

Μάριος Μπουγιούκας:

Ο κύριος Μάριος Μπουγιούκας είναι Υποπλοίαρχος Ε. Ν. με ιδιαίτερα μεγάλο πάθος για τον τομέα της Ναυτιλίας. Έχει αποφοιτήσει από το LMU και είναι πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA, MA, MBA). Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας με εμβάθυνση όχι μόνο στις μεταφορές αλλά και σε πεδία αποθήκευσης και εφοδιασμού ναυτιλίας και λιμένων. Από το 2013 ασχολείται με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι ενεργό μέλος του Τμήματος Ναυτιλίας του BCA College. Επιπλέον από το 2017 έχει αναλάβει τη διοργάνωση εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη ναυτιλία στο BCA College έχοντας τη θέση του Business Development Officer. Το 2019 έγινε μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου στον Τομέα της Ναυτιλίας. Ο κύριος Μπουγιούκας πιστεύει ακράδαντα στον συνδυασμό και την εφαρμογή της ναυτιλίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εκπαίδευσης για την επίτευξη ενός επιτυχημένου αποτελέσματος. Κατέχει τη θέση του Project Manager στο επιτυχημένο πρόγραμμα “Professional Diploma in Supply Chain and Logistics”. Στοχεύει στην εξέλιξή του ως Πλοίαρχος καθώς και στην περαιτέρω συνέχεια της δραστηριότητάς του στη Διαχείριση Έργων στον εκπαιδευτικό τομέα της Ναυτιλίας.

Βαλεντίνα Κόρδη:

Η κυρία Βαλεντίνα Κόρδη είναι πιστοποιημένη Mindset & High-Performance Coach Στελεχών, Ομάδων και Επιχειρηματιών, Διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης, TEDx speaker και Συγγραφέας. Εδώ και 10 χρόνια έχει ιδρύσει την δική της εταιρεία ως Executive & Business Coach,  έχοντας βοηθήσει αυτά τα χρόνια επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως όπως της Microsoft, Novartis, Boehringer Ingelheim, Coca-Cola, Biomarin Pharmaceutics, Nissan, AstraZeneca,Unilever, κτλ. να πετύχουν τους επαγγελματικούς και εταιρικούς τους στόχους, να αναπτύξουν ηγετικές δεξιότητες και να διαχειριστούν αποδοτικά αλλαγές αναπτύσσοντας την κατάλληλη κουλτούρα, νοοτροπία και συμπεριφορές, μετά από 15ετή εμπειρία ως στέλεχος η ίδια σε πολυεθνικές εταιρείες. Το βιβλίο της «Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού» έχει γίνει best seller και έχει μεταφραστεί και στην αγγλική γλώσσα.   

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων Newport University της Καλιφόρνια, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων από το City Unity College και είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Conscious Business Ethics του University of Sedona. Επιπλέον, σπούδασε Success Conversion Coaching στο Express Coaching School του Καναδά και  Strategic Intervention Coaching στη σχολή Robbins-Madanes School του Τόνι Ρόμπινς, στις ΗΠΑ. 

Μαρία Καλογερά:

Η κυρία Μαρία Καλογερά έχει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το London School of Economics, διαθέτει Πιστοποιητικό CCS στις Βασικές Δεξιότητες Συμβουλευτικής Καριέρας, είναι Μέλος του Chartered Institute of Personnel and Development και Μέλος του Συνδέσμου Συμβουλευτικής. Επιπλέον είναι Πιστοποιημένη Επαγγελματίας στη Συγγραφή Βιογραφικού και Χρήστης TEST BPS.

Η κυρία Καλογερά είναι ιδρύτρια της εταιρείας MK Career Choices, μια εταιρεία που βοηθά τους πελάτες της να προσδιορίσουν τους εκπαιδευτικούς και μορφωτικούς τους στόχους, την καριέρα που θέλουν να ακολουθήσουν και στη συνέχεια να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την επίτευξή των στόχων αυτών. Σε κάθε πελάτη παρέχεται καθοδήγηση σε ατομική και προσωπική βάση: στους υποψήφιους φοιτητές ώστε να εξασφαλιστεί η αποδοχή τους σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και στους επαγγελματίες για να μπορέσουν να βρουν την δουλειά των ονείρων τους. Η κυρία Καλογερά συνεργάζεται με μια ομάδα που αποτελείται από συγγραφείς και συντάκτες για να βοηθήσει τους πελάτες της να υποβάλουν εξαιρετικές αιτήσεις για σπουδές σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού είτε αιτήσεις για την επαγγελματική τους εξέλιξη που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν από τη μάζα των υποψηφίων.

Θεόδωρος Κατσανέβας:

Ο κύριος Θεόδωρος Κατσανέβας είναι Ομότιμος καθηγητής  του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα  Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδακτορικό δίπλωμα (Ph. D.) από το London School of Economics, μεταπτυχιακό (M.A.) από το Πανεπιστήμιο Warwick, και πτυχίο οικονομικών (Β.Α.) από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει συγγράψει περισσότερα από τριάντα επιστημονικά βιβλία και μελέτες καθώς και εκατοντάδες άρθρα για θέματα οικονομίας, απασχόλησης, επαγγελματικού προσανατολισμού, ορισμένα από τα οποία διδάσκονται σε διάφορα Πανεπιστήμια. Είναι τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.ΕΣΥ.Π.) και δημιουργός σύγχρονων τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια, ομιλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει Βουλευτής, Διοικητής του  ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, επικεφαλής διάφορων φορέων κλπ. Ασχολείται με τη μουσική και έχει δύο γιους και μία κόρη.

Σουζάνα Κλημεντίδη:

Η κυρία Σουζάνα Κλημεντίδη είναι Δικηγόρος.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή και το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Ναυτιλία και στα Οικονομικά.

Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και στην Καλαμάτα.

Ασχολείται με υποθέσεις αστικού, εμπορικού και ποινικού δικαίου.

Εξειδικεύεται σε θέματα κόκκινων δανείων και πτωχευτικού δικαίου.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές αναλαμβάνοντας την ενημέρωση σε θέματα νομικής επικαιρότητας.

Έχει αναλάβει μεγάλο αριθμό υποθέσεων που αφορούν τη ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Έχει διατελέσει εισηγήτρια σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων με θέμα τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τη ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων, ήτοι τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», άλλως υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών ή του Ν. 3869/2010.

Έχει συνεργασθεί με το Οικονομικό Επιμελητήριο Αθηνών, καθώς και με λοιπούς κοινωνικούς φορείς.

Μιλάει 5 γλώσσες : αγγλικά, γαλλικά, κινέζικα, αραβικά και ελληνικά (μητρική γλώσσα).

Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην  Καλαμάτα και στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα ζει καθημερινά το όνειρο της ασχολούμενη με νομικές υποθέσεις πάσης φύσεως.

Εξειδίκευση της είναι τα «κόκκινα δάνεια» και η αγαπημένη της φράση είναι «υπάρχει λύση».

Η επικοινωνιακή της φύση και η ανάγκη της να δίνει λύσεις όπου υπάρχουν άνθρωποι την οδήγησαν στην εκμάθηση πολλών ξένων γλωσσών όπως Αραβικών και Κινεζικών.

Αντώνης Βουκλαρής:

Ο κύριος Αντώνης Βουκλαρής γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1970. Σπούδασε στο τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Health Care Policy and Management από το Πανεπιστήμιο του Birmingham.

Διαθέτει 25ετή επαγγελματική εμπειρία σε  θέσεις Διευθυντή Μάρκετινγκ, Εμπορικού Διευθυντή και Διευθύνοντος Συμβούλου  στους μεγαλύτερους Ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα (Ιατρικού Αθηνών , Υγεία , Ευρωκλινικής).

Από το Μάιο του 2015 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Ευρωκλινικής Αθηνών Α.Ε. 

Κωνσταντίνος Κεσεντές:

Ο κύριος Κωνσταντίνος Κεσεντές είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος του ICBS Athens International College και μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΑΕ. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1965. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα σε εφαρμογές Νευρωνικών Δικτύων. Είναι κάτοχος δύο πατεντών σε τεχνολογίες εξετάσεων.

Συνιδρυτής και επί δεκαπέντε έτη Διευθύνων Σύμβουλος της Knowledge AΕ, εταιρείας πληροφορικής με εξειδίκευση στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας και ομιλίας, καθώς και στα μεγάλης κλίμακας κατανεμημένα συστήματα πληροφορικής. Το 2003 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην ECDL Ελλάς  ΑΕ, η οποία το 2009 μετασχηματίζεται, με βάση την καινοτομία και την τεχνολογία, σε εταιρεία παροχής πιστοποιήσεων προσώπων διεθνούς εμβέλειας, με την επωνυμία PeopleCert. Διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και COO/CTO του Ομίλου PeopleCert (2009-2018) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert Global Services ΑΕ (2016-2018).

Επίσης έχει διατελέσει Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης – Πιστοποίησης (HellasCert) και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Κωνσταντίνα Παντούλια:

Η κυρία Κωνσταντίνα Παντούλια είναι πιστοποιημένη (ICF) Life & Career Coach και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ιδρύτρια της UGROW www.ugrow.gr. Διαθέτει παραπάνω από 15 έτη εμπειρίας στη συμβουλευτική &  χρησιμοποιεί πλέον το coaching ως την πιο αποτελεσματική τεχνική σε θέματα προσωπικής & επαγγελματικής ανάπτυξης και αλλαγής.  Οι υπηρεσίες της προσφέρονται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο μέσω της UGROW-coaching services.

Η εκπαίδευση της είναι σφαιρική γύρω από την Ψυχολογία αλλά και την Οργανωτική Συμπεριφορά, το Team & Leadership Coaching, τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, το Provocative Coaching και την Εκπαίδευση Ενηλίκων και Εταιρικών ομάδων. Ανήκει στο δίκτυο μεντόρων του The Tipping Point in Education και παρέχει μέσω αυτού υπηρεσίες mentoring διαδικτυακά σε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαθέτει πάνω από 600 ώρες συνεδριών και πολλές ώρες σε παρουσιάσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις. Αγαπά να υποστηρίζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να κάνουν τις αλλαγές τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν πιστεύει ότι υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει ισχυρή θέληση. 

facebook & linkedin @ugrow.gr

Η αγαπημένη της φράση είναι :

“If we do not change direction, we are liable to end up where we are headed”, Lao Tsu

Ξένια Πασχοπούλου:

Η κυρία Ξένια Πασχοπούλου ξεκίνησε την καριέρα της από την Έρευνα Αγοράς, με σπουδές στην Ψυχολογία και την Κοινωνιολογία και, θέλοντας να κρατήσει στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της τον άνθρωπο, εξειδικεύτηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Από το 2000 ασχολείται με θέματα Προσέλκυσης & Αξιολόγησης (Recruitment), Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης (Training & Development) και Επαγγελματικής μετάβασης (Career Management – Transition) στελεχών όλων των βαθμίδων. Έχοντας διαγράψει μία πορεία μέσα από ελληνικούς και πολυεθνικούς οργανισμούς, το 2010 εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη διαχείριση επαγγελματικής μετάβασης και επανατοποθέτησης στελεχών στην αγορά εργασίας (Career Management – Transition) και έκτοτε εξασκεί ενεργά τον ρόλο του Career Coach, είτε μέσω οργανισμών (ManpowerGroup, 2010-2012 | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών, 2012-2016), είτε με ιδιωτικές συνεργασίες. Από τον Ιανουάριο του 2017 ασχολείται και με θέματα δημιουργίας βιογραφικού & συνοδευτικών επιστολών, προετοιμασίας για συνέντευξη, και στησίματος προφίλ στο LinkedIn, ως πιστοποιημένη Professional CV writer, αναπτύσσοντας παράλληλα τις συνεργασίες της με εταιρείες που αναζητούν στελέχη, ως headhunter. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 αγοριών. Έχει γράψει και εκδώσει διαδικτυακά μία συλλογή διηγημάτων, πραγματοποιώντας ένα παιδικό της όνειρο, με το όνομα Ξένια Σιφναίου.

Πέτρος Οικονόμου:

Ο κύριος Πέτρος Οικονόμου διαθέτει επιτυχημένη 20ετή επαγγελματική εμπειρία σε τράπεζες, πολυεθνικές και συμβουλευτικές εταιρείες στους τομείς των Business Development, Investing, Entrepreneurship και Corporate Finance.

Είναι κάτοχος MSc in Finance από το University of Strathclyde του Ηνωμένου Βασιλείου, πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης με κατεύθυνση Λογιστικής και Χρηματοδοτικής Διοίκησης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.) και BA in Economics από το American College of Greece – Deree College.

Δρ. Νικόλας Ρώσσης:

Ο Νικόλας Ρώσσης ζει για να γράφει, κάτι που κάνει στις παρυφές ενός μαγικού δάσους λίγο έξω από την Αθήνα. Μετά από μακρόχρονη καριέρα στο χώρο του Διαδικτύου και της ανάπτυξης ιστοσελίδων, εργάζεται σήμερα ως αρχισυντάκτης και SEO copyrighter. Έχει δημοσιεύσει στο εξωτερικό και στην Ελλάδα δεκάδες τίτλους, πολλοί από τους οποίους έχουν βραβευτεί.

Όταν δεν γράφει ιστορίες φαντασίας και παιδικά βιβλία, γράφει κι επιμελείται κείμενα και άρθρα και παίζει με το σκύλο και την κόρη το – —που κι οι δύο θεωρούν τα γόνατά του ως σπίτι τους.

Return to top of page