Skip links

Διάκριση του Σχολείου μας στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2019. Το Σχολείο μας αναδείχτηκε ως η Καλύτερη Εκπαιδευτική Προσέγγιση στον Στόχο 9 στην Κατηγορία «Μαθητικές Δημιουργίες» με το ηλεκτρονικό μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης που κατασκεύασαν οι μαθητές της Εικονικής Επιχείρησης «By Heart».

Η πρόταση του Σχολείου μας διακρίθηκε ανάμεσα σε 294 σχολεία που με 738 προσεγγίσεις κατέγραψαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Το καινοτόμο ηλεκτρονικό μπαστούνι που οραματίστηκε και σχεδίασε η μαθητική ομάδα του Σχολείου μας διαθέτει τρεις αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι εντοπίζουν εμπόδια και κατόπιν δίνουν ηχητικές αλλά και αισθητήριες οδηγίες στο άτομο που το κρατάει. Το προϊόν «By Heart» είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανακατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και οι αισθητήρες του δεν εκπέμπουν κύματα ακτινοβολίας τα οποία θα έβλαπταν το περιβάλλον.

Μέσω της συμμετοχής και της διάκρισής μας στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2019 το Σχολείο μας εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ (in action SGDs Schools Club) και αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων.

Στη Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης συμμετείχαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες : Κυριάκος Γλύκος, Χριστόφορος Δάβρης, Άννα Δέδε, Θεώνη Εξαρχέα, Στέλλα Εξαρχέα, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Δημήτρης Κατσαούνος, Ουρανί Μορώνη, Μιχάλης Νικολάου, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Άννα Ξηροπαϊδη, Ελένη Ρούση, Ηλιάνα Σαλεμή, Ινώ Σπίνου.

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και στο Σύμβουλό τους, και καθηγητή του Σχολείου μας κύριο Ιωάννη Θεοχάρη που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία τους.


Return to top of page