Skip links

Για 4η φορά το σχολείο μας εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα Λυκείου Ρομποτικής του Σχολείου μας στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής κι έτσι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στην Κόστα Ρίκα τον Νοέμβριο του 2017. Στον ίδιο διαγωνισμό η ομάδα Γυμνασίου κατέλαβε τη 2η θέση ανάμεσα σε όλες τις βαθμίδες (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου). Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. το Σάββατο 1η Ιουλίου 2017.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Αειφορία και πράσινη ενέργεια», και πιο συγκεκριμένα τη δημιουργία ρομπότ που βοηθούν την αειφόρο ανάπτυξη (sustainabot).

Η ομάδα του Λυκείου μας κατασκεύασε μια ρομποτική σημαδούρα η οποία παράγει ενέργεια από τα κύματα και από τον ήλιο, στη συνέχεια η ενέργεια αυτή αποθηκεύεται σε μπαταρίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η ενέργεια αυτή μπορεί να μεταδοθεί και ασύρματα.

Η ομάδα του Γυμνασίου μας κατασκεύασε ένα αυτοδιοικούμενο ρομπότ το οποίο λαμβάνει τις συντεταγμένες της περιοχής που θέλουμε να διερευνήσουμε, ερευνά τον βυθό της θάλασσας και στέλνει στον δέκτη τις μετρήσεις.

Η ομάδα Λυκείου Ρομποτικής αποτελείται από τους μαθητές Καλαμαρά Βασίλειο, Τζίκα Σταύρο, Πλατυγένη Πολύβιο και Αγγελόπουλο Αριστείδη. Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβε ο καθηγητής Πληροφορικής και Υποδιευθυντής Λυκείου του σχολείου μας Δημήτρης Μωραίτης.

Η ομάδα Γυμνασίου Ρομποτικής αποτελείται από τους μαθητές Αντωνόπουλο Χρήστο, Γκαμαλέτσο Θεόδωρο, Νικολαΐδη Κυριάκο, Καπότο Φώτιο και Σπυρίδωνος Κωσταντίνο. Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβε ο απόφοιτος του σχολείου μας και φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Metropolitan College Πολύτιμος Τρυφωνίδης.


Return to top of page