Skip links

Βραβείο Τεχνολογίας & Επιστήμης στα 4th YouSmile Awards για τη Μαθητική Ομάδα Ρομποτικής «Minders» του Σχολείου μας

Το Βραβείο Τεχνολογίας και Επιστήμης απονεμήθηκε στη Μαθητική Ομάδα Ρομποτικής Λυκείου «Minders» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στα 4th YouSmile Awards που πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020.

Οι μαθητές του Σχολείου μας ξεχώρισαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα σε άλλες υποψηφιότητες που κατέθεσαν 6.500 μαθητές και μαθήτριες από συνολικά 92 σχολεία α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά.

Σκοπός της εκδήλωσης και τη φετινή χρονιά, ήταν η ανάδειξη των δράσεων και των πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και ενέπνευσαν άλλα παιδιά αλλά και ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Η Μαθητική Ομάδα Ρομποτικής «Minders» βραβεύτηκε για το project «SKEye» μέσω του οποίου είχε κατακτήσει στην Κατηγορία «Open», την 4η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Το project «SKEye» έχει ως στόχο την κεντρική διαχείριση δεδομένων σε μια πόλη και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως τη διαχείριση αποβλήτων, την άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση κρίσεων, καθώς και τον περιορισμό του ανθρώπινου παράγοντα σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Το project «SKEye» αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μιας πόλης.

Το Βραβείο απένειμε στους μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ο δημοφιλής Παρουσιαστής – Comedian Φάνης Λαμπρόπουλος ο οποίος τους συνεχάρη για τη δημιουργικότητά τους, την έμπνευσή τους και την αξιοποίηση των γνώσεων τους για έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό.

Τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας «Minders» είναι οι μαθητές: Χρήστος Αντωνόπουλος, Θοδωρής Γκαμαλέτσος, Κωστής Σπυρίδωνος, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Θανάσης Πανταζής.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και στους Προπονητές Ρομποτικής της Ομάδας, τον IT Manager του Σχολείου μας κύριο Δημήτρη Μωραΐτη και τον Απόφοιτο και Επιστημονικό Συνεργάτη μας κύριο Τίμο Τρυφωνίδη.

«Τα παιδιά μπορούν να κάνουν  τον κόσμο μας καλύτερο! Ας τα εμπιστευτούμε!»


Return to top of page