Skip links

Βραβείο Σεναρίου στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Παιδί & Κινηματογράφος”

Μαθητές και μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κατέκτησαν το 3ο Βραβείο Σεναρίου μέσω της συμμετοχής τους στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Παιδί & Κινηματογράφος”: Από τους κύκλους της Κουσάμα στους κύκλους των παιδιών!

Το Σχολείο μας συμμετείχε πρώτη φορά στη διοργάνωση εξασφαλίζοντας μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και την Πρεσβεία της Ιαπωνίας, από τους παρακάτω φορείς:

  • OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού
  • Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης, ΜοΜΑ
  • Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
  • Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • Εκδοτικός οίκος Μέλισσα

Ο Διαγωνισμός έχει ως στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών, τη βιωματική εκπαίδευση, τη μύησή τους στον πολιτισμό και ειδικότερα στον κινηματογράφο.

Τη φετινή χρονιά ο Διαγωνισμός είχε ως έμπνευση την Γιαγιόι Κουσάμα! Η Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα της pop art, πασίγνωστη για τους κύκλους και τα πουά της, βρίσκεται κάθε χρόνο στη λίστα των Times ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο της τέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Ε1 της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης:

Βελεχέρης Νικόλαος

Ζαφείρη Άρτεμις

Ηλίας Γιάννης

Θεοφύλακτου Αλεξάνδρα

Λιάκου Φαίη

Λουκάκος Άγγελος

Ταραντίλη Αλεξάνδρα

Τα παιδιά μας άντλησαν έμπνευση από τη Γεωμετρία και εργάστηκαν διαθεματικά με ερεθίσματα από τις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων και την καθημερινότητά τους, για να δημιουργήσουν την ταινία τους.

Στην τελετή βράβευσής τους το παρών έδωσε και ο πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasuhiro Shimizu και ο εκδότης του MoMA Chris Hudson.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου μας για τη σπουδαία διάκρισή τους.

Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας κύριο Ιωάννη Καλαϊτζίδη και κυρία Αλίκη Αρναούτη που συνέβαλαν στην άρτια προετοιμασία τους και στην επιτυχία τους.


Return to top of page