Skip links

Αποτελεσματική Διαχείριση Χρόνου – Προσωπική Εξέλιξη

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α΄ Λυκείου και τη Β΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Θέατρο του Σχολείου μας, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Αποτελεσματική Διαχείριση Χρόνου – Προσωπική Εξέλιξη – Διαμόρφωση Προγράμματος Μελέτης». Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κύριος Ισίδωρος Σιδέρης.

Ο κος Ι. Σιδέρης μέσα από την πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία του παρουσίασε στο σύνολο των μαθητών τη σπουδαιότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου, του ορθολογικού προγραμματισμού του και της αξιοποίησής του. Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του έδωσε οδηγίες, συμβουλές και απάντησε σε ερωτήσεις μέσα από παραδείγματα που χρησιμοποίησε. Επιπλέον χρησιμοποιώντας ένα σύντομο ερωτηματολόγιο στο οποίο κάθε μαθητής απάντησε ανώνυμα και βαθμολόγησε τον εαυτό του με «Ναι» και «Όχι» ως προς τον ποιοτικό χρόνο, συζητήθηκαν τεχνικές και εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για τη σωστή αξιοποίηση του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης έγινε αναφορά και σε θέματα που σχετίζονται με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν οι στόχοι σε συνάρτηση με την προσωπική εξέλιξη και τη διαχείριση του εαυτού.


Return to top of page