Skip links

Απονομή Τιμητικού Επαίνου στο Σχολείο μας για την εφαρμογή του Σχολικού Προγράμματος «SWAPLANET: Δίνω στα ρούχα μου και στον πλανήτη μια δεύτερη ζωή»

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 απονεμήθηκε Τιμητικός Έπαινος στο Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ως επιβράβευση για την εφαρμογή του Σχολικού Προγράμματος «SWAPLANET: Δίνω στα ρούχα μου και στον πλανήτη μια δεύτερη ζωή». Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κυρία Ευγενία Νινιού παρέλαβε τον Τιμητικό Έπαινο που της απένειμε η κυρία Έλενα Στάμου CoFounder της SWAPLANET.

Τόσο η κα Ε. Νινιού όσο και η κα Ε. Στάμου εξέφρασαν την αμοιβαία χαρά και ικανοποίηση για τα πολύ καλά αποτελέσματα της συνεργασίας και  τόνισαν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της σπουδαιότητας της μείωσης του αποτυπώματος σε αυτό. Η κα Ε. Στάμου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ποσοτικά δεδομένα από τη συμμετοχή των οικογενειών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα οι γονείς από το Σχολείο μας έχουν αποστείλει 1.486 τεμάχια ρούχων και παπουτσιών στην πλατφόρμα, με τα οποία έχουν συνολικά εξοικονομηθεί 13.374 κιλά διοξειδίου του άνθρακα από την έκλυσή τους στην ατμόσφαιρα, που ισοδυναμούν με 44.580 χλμ. οδήγησης δηλαδή το γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο! Επίσης η συνολική ποσότητα νερού που έχει εξοικονομηθεί είναι 1,78 εκατομμύρια λίτρα.

Οι μαθητές από την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού που παρευρέθηκαν στο Θέατρο και παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο της SWAPLANET και τον τρόπο λειτουργία της, καθώς και να θέσουν τις ερωτήσεις τους στην Υπεύθυνη του Προγράμματος κα Μαργαρίτα Κούρτη Μένου που τους παρουσίασε τη συνολική διαδικασία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η συνέχεια της συμμετοχής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και τη φετινή χρονιά στο Σχολικό Πρόγραμμα, έχοντας ως στόχο η κοινότητα του Σχολείου μας να συνεισφέρει ακόμα πιο ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας.


Return to top of page