Skip links

Αξιολόγηση και ολοκλήρωση του Προγράμματος LIFEFORCE

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού που προ – εκπαιδεύτηκαν στις δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – ΚΑΡΠΑ και στις Πρώτες Βοήθειες, ολοκλήρωσαν με επιτυχία αυτό το ταξίδι μάθησης, διασκέδασης και ευαισθητοποίησης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μαζί με έμπειρους εθελοντές επισκέφθηκαν την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και σε συνεργασία με τους δασκάλους των τμημάτων πραγματοποίησαν την αξιολόγηση των μαθητών και των μαθητριών στο Πρόγραμμα Learning Initiative For Elementary School Fun Oriented Resuscitation Coaching Europewide.

Η αξιολόγηση είχε ως στόχο οι εκπαιδευόμενοι μαθητές να επιδείξουν τις γνώσεις που αποκόμισαν στις πρώτες βοήθειες και σε δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης  ΚΑΡΠΑ, χρησιμοποιώντας καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και διασκεδαστικές, πρακτικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος τόσο από την πλευρά των εκπαιδευόμενων όσο και από την πλευρά των εκπαιδευτών δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε μια σπουδαία διαδρομή, μέσω της οποίας αποκόμισαν νέες γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες για την προστασία της ζωής. Τα παιδιά μέσω της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα LIFEFORCE προετοιμάστηκαν για την εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη ζωής (Basic Life Support) που εφαρμόζεται μετά την ηλικία των 10 ετών στο πλαίσιο του προγράμματος Kids Save Lives του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Από την Εκπαιδευτική Αναγέννησης συμμετείχαν στο Πρόγραμμα 17 τμήματα από την Α΄ έως τη Δ΄ Δημοτικού, περισσότεροι από 400 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί Μουσικής Αγωγής, Φυσικής Αγωγής, Καλλιτεχνικής Έκφρασης, Θεατρικής Αγωγής καθώς και η Σχολική Νοσηλεύτρια).

Το υλικό του Προγράμματος είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη από την ιστοσελίδα του LIFEFORCE, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://projectlifeforce.eu/ .

Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους καθώς και στην Επιστημονική Ομάδα και στους εθελοντές του Προγράμματος LIFEFORCE.

Από τα παρακάτω QR Codes μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα του Προγράμματος, στο υλικό που απευθύνεται στους μαθητές και στο υλικό που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς.


Return to top of page