Skip links

Ανάμεσα στις 8 Καλύτερες Επιχειρήσεις η Εικονική Επιχείρηση «By Heart» της Μαθητικής Ομάδας του Σχολείου μας

Στην Εμπορική Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) 2019 που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στο Athens Mall, η Εικονική Επιχείρηση «By Heart» της Μαθητικής Ομάδας του Σχολείου μας, διακρίθηκε στην Α’ Φάση του Διαγωνισμού ανάμεσα στις 8 Καλύτερες Επιχειρήσεις, σε σύνολο 67 σχολείων που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Το περίπτερο της Εικονικής Επιχείρησης «By Heart» αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες, καθώς όλες οι επιτροπές συνομίλησαν με τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας, ενημερώθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους αλλά και τον θαυμασμό τους για το προϊόν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α’ Λυκείου οραματίστηκαν και στη συνέχεια κατασκεύασαν ένα καινοτόμο μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης. Το μπαστούνι διαθέτει τρεις αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι εντοπίζουν εμπόδια και κατόπιν δίνουν ηχητικές αλλά και αισθητήριες οδηγίες στο άτομο που το κρατάει. Το προϊόν «By Heart» είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανακατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και οι αισθητήρες του δεν εκπέμπουν κύματα ακτινοβολίας τα οποία θα έβλαπταν το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας ήρθαν σε επαφή με πλήθος φορέων που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, να τους παρουσιάσουν στο εγγύς μέλλον, το προϊόν που έχουν κατασκευάσει.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ουσιαστική και δημιουργική εμπειρία για το σύνολο των μαθητών, που συνεργάστηκαν επιτυχημένα, λειτούργησαν σαν ομάδα, και εκθέτοντας τον εαυτό τους στο κοινό έχτισαν ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Στην Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης συμμετείχαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες : Κυριάκος Γλύκος, Χριστόφορος Δάβρης, Άννα Δέδε, Θεώνη Εξαρχέα, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Δημήτρης Κατσαούνος, Ουρανί Μορώνη, Μιχάλης Νικολάου, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Άννα Ξηροπαϊδη, Ελένη Ρούση, Ηλιάνα Σαλεμή.

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαιρετική παρουσία τους και τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και στο Σύμβουλό τους, καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας – και καθηγητή του Σχολείου μας – κύριο Ιωάννη Θεοχάρη που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία τους.


Return to top of page